Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam gorący problem. Moja E32 na postoju ma za wysoką temperaturę. Wskazówka na wskaźniku dochodzi za następną białą kreskę za środkiem skali. Dopiero wtedy skleja się wisko tak aż go słychać. Czyżby to była jego wina? Czy nie zapóźno się skleja? Chciałem dodać że uszczelka pod głowicą, płyn w chłodnicy i czujnik temp. są nowe. W trakcie jazdy ten problem nie występuje, a wskazówka stoi na środku skali. Może ktoś miał podobny problem?

Pozdrawiam wszystkich właścicieli Monachijskiego śmigła!

images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Dla pewności sprawdź jeszcze pompę!!

UIHZ9556.JPG

Opublikowano

Witam ponownie! Według mnie jagby pompa nawalała to przede wszystkim grzał by się w trakcie jazdy. Czy może mi ktoś jeszcze odpowiedzieć czy wisko zaczyna się sklejać stopniowo czy tylko przy jednej temperaturze?

Z góry wielkie dzięki!

Opublikowano
........ Czy może mi ktoś jeszcze odpowiedzieć czy wisko zaczyna się sklejać stopniowo czy tylko przy jednej temperaturze?

Z góry wielkie dzięki!

visko powinno sklejac sie stopniowo ze wzrostem temperatury silnika :!: ,na zimnym silniku powinno sie krecic wolno i nie powinno znacznie przyspieszac przy dodaniu gazu a na cieplym kreci sie juz szybko i prawie rowno z predkoscia silnika ,tak mniej wiecej ,gdzies czytalem ze na zimnym silniku powinno sie dac zatrzymac reka ale ja bym tego wlasnorecznie nie sprawdzal co by miec cale paluszki :) ,aczkolwiek jezeli sie stoi w korku dluzsza chwile przy wyzszej temperaturze na zewnatrz temp silnika chyba moze wzrosnac na krotka chwile dopoki termostat sie calkowicie nie otworzy i visko nie wkroczy do akcji na pelnych obrotach :think: a co Wy o tym myslicie :?:

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
Dexter21,przyjacielu!Jesteś WIELKI!Dzieki za zrozumienie mojego problemu.Ja miesiąc temu wymieniałem uszczelkę pod głowicą[nikomu nie życze] to teraz temperatury sie boję.Nie lubię jak ta wskazówka idzie do góry.To już wolę jak z paliwa spada w dół. pozdrawiam! :hand:
Opublikowano

Ja jak stoje w korku to temperatura się nie podnosi dalej niż połowa. Jeżdże troche po warszawie i według mnie nie powinna się temp podnosić. Fakt że wisko się załącza w pełni na 3/4 temp (choć wskazania zależą od czujnika)

Wcześniej jeżdziłem E-32 i tak samo miałem temp trzymała się na pół skali

...