Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Podczasz gaszenia mojej beemki słychac tak jakby jakies grzechotanie. Myslałem że poduszki silnikowe poszły ale one są jednak dobre. Jak myslicie co to moze być? Thx za odp.
Opublikowano

Czy tj taki metaliczny dzwięk?

Bo jeżeli tak to u mnie było to samo i wyszło mi,że to koło na wale skończyło swój żywot :|

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano

Bo jeżeli tak to u mnie było to samo i wyszło mi,że to koło na wale skończyło swój żywot :|

U siebie też coś takiego słyszę, o jaki kole mówisz ?

Opublikowano
witam. Moim zdaniem mozesz sprawdzic napinacz paska+teleskopik,u mnie podczas gaszenia cos churgotalo,myslalem ze to kolo 2 masowe.Okazalo sie ze to teleskopik napinacza.otwory w ktorych jest mocowany byly juz jajowate.po wymianie gaszenie miodzio. nie wiem czy w twoim modelu buni jest teleskop.ale podejrzewam ze tak.Warto sprawdzic . Nie wymieni sie na czas to grozi urwaniem napinacza(widelek).to sie stalo w moim aucie.kolo 2 masowe rzadko pada i kosztuje sporo kasy.(OBY NIE). :cool2:
Opublikowano
nie wiem czy w twoim modelu buni jest teleskop.ale podejrzewam ze tak..

Zaglądnę tam. Koła dwumasowego nie mam na szczęście :dance:

Opublikowano
Taki, to pewnie bedzie to;(( Jeśli mogę sie spytać robiłes to w serwisie czy w warsztacie jakims i ile Cię to kosztowało? thx.

Wymieniłem sam...servis pewnie skasowałby mnie x2 albo x3 co na warsztacie

za koło zapłaciłem 450zł po zniszkach...orginal x2 więcej ok 1000zł

U siebie też coś takiego słyszę, o jaki kole mówisz ?

koło pasowe na wale...

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano

Tia, "bede mial wydatki"... U mnie tez cos takiego jest od paru tygodni i nie wystepuje zawsze. Mam wrazenie, ze po dluzszej jezdzie, kiedy silnik jest nagrzany jest gorzej niz wtedy, gdy jezdze na krotkich trasach.

Poki co bede tak jezdzil dalej, jak sie pogorszy, to pojade do ASO.

BTW, jak sie objawiaja jeszcze usterki tej czesci? Chcialbym wiedziec, co mam szczegolnie dokladnie obserwowac.

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Witam wszystkich,

Rowniez u siebie od pewnego czasu slysze metaliczne stuki przy gaszeniu silnika. Podejrzewam wlasnie napinacz pasa. Mam pytanie, czy jest jakis zestaw naprawczy, czy trzeba najiperw rozgrzebywac wszystkie oslony (chyba razem z chlodnica) zeby zdiagnozowac ktore konkretnie elementy prowadzenia pasa wymagaja wymiany i dopiero po diagnozie latac po sklepach. Wolalbym kupic za jednym zamachem wszystko co trzeba i tylko raz grzebac pod maska. Z gory dzieki za podpowiedzi.