Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko jak mogę otworzyć przednie lampy aby wyczyścić od środka soczewkę i szkło od środka?Z tego co patrzyłem szkło jest przyklejone do obudowy :( Jak to rozpracować żeby nie uszkodzić całości Pozdro:)!
Opublikowano
No właśnie ja tez raz odklejałem jak mnialem jeszcze 520 i to odrazu poszło w pół czyli niema innego wyjścia jak powoli sie skrobać z ta szybka?
Opublikowano
moze to bedzie śmieszne ale znajomy wstawiał krzyże w e34 i w instrukcji bylo napisane zeby włożyc ich do piekarnika albo grzać suszarka i same odchodza.Kolega wyprubował pomysł z piekarnikiem i zachował wszystkie 4 :norty:

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
heh no nie głupi pomysł ale ja wole raczej z suszarka wyprobować:PZobacze czy pomoże może pod wpływem większej temp. odejdzie same tylko ciekawe jaka to temperatura musi być aby ten klej zaczął sie topić..
Opublikowano
po co odklejac szkla ? wyciagasz tyl lampy i wychodzi soczewka z odblysnikiem ... jak wyciegniesz lampe to przez otwor z tylu mozesz wyczyscic przednie szklo od srodka ( ja do tego uzylem szczypiec chirurgicznych i bawelny nasaczonej izopropanolem ) efekt rewelacyjny...
Opublikowano

odradzam wszystko co ma sporo wody-tak zrąbałem stare lampy/1 str :norty: -korozja pójdzie migiem...

polecam alkohol odwodniony,a do czyszczenia materiał,który się nie mechaci/nie zostawia pyłku itp

Opublikowano
heh no nie głupi pomysł ale ja wole raczej z suszarka wyprobować:PZobacze czy pomoże może pod wpływem większej temp. odejdzie same tylko ciekawe jaka to temperatura musi być aby ten klej zaczął sie topić..

Suszarką do włosów nic nie zrobisz :) ,musisz mieć opalarkę(kształt podobny do suszarki,tylko trochę mocniej grzeje :wink: ),nastawić na 600 stopni celciusza i okrężnymi ruchami wokół lampy grzać kilka minut,aż poczujesz swąd kleju,z boku lampy,jak zdejmiesz metalową ramkę(zdejmujemy przed grzaniem),jest kilka wycięć gdzie można podważyć szkło,bardzo delikatnie podważaj(śróbokrętem),powinno się udać,ja rozkleiłem kilka kompletów lamp i powiem ci,że nie jest łatwo,zawsze istnieje ryzyko,że szkło pęknie.

Nur bmw e32
Opublikowano
Tak myślałem ze opalarka będzie potrzebna kumpel kiedyś mnial to debil nie wiedzial co to jest to pod młotek .Nie wiem skąd ty teraz pozyczyc:/ Trudno jakoś będę walczyć z tym :) dzięki chłopaki za pomoc Pozdrawiam