Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czesc,

kilka slow na temat serwisow BMW w Warszawie.

Dzis nawiedzil mnie rzeczoznawca ubezpieczyciela w zwiazku z kradzieza wkladow lusterek + uszkodzeniem lusterek. Protokol zlodziejski, ale tego sie spodziewalem - przyznano mi wymiane samych wkladow, mimo, ze widac na pierwszy rzut oka, ze silniczki / mocowania uszkodzone + kable pourywane.

Chcialem pojechac do serwisu BMW, aby mi zrobili kosztorys naprawy. Dzwonie do BMW Bawaria Motors (tam mam najblizej). Po przelaczeniu czekam 10 minut na lini. W koncy ktos podjal sluchawke i powiedzial, ze jest w stanie przygotowac mi kosztorys najwczesniej w nastepny poniedzialek! Szybko podziekowalem i zadzwonilem do Inchcape, gdzie bylem kilka razy i zawsze bylem zadowolony. Tym razem rowniez - zaproszono mnie w dogodnej dla mnie godzinie (w godzinach pracy serwisu). Pojechalem od razu (niestety jest to dla mnie jazda przez cale miasto), od reki dostalem kosztorys.

To tyle, w BMW Bawaria Motors z pewnoscia juz nie zawitam.

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Bono- jabyś dzwonił, że chcesz zostawić u nich 10 tys. to pracownik serwisu przyjechłby po ciebie z lawetą :)

Miałeś fotochromy czy połasili się na zwykłe wkłady?

Gdybyś się przypadkiem decydował na zwykłe to sprawdź dokładnie czy lustro ma ten patent na likwidację kąta martwego. Ja po rozbiciu fotochromów kupiłem na alledrogo takie cudo za 70zł z funkcją pionowej kreski :duh:

Opublikowano

pozdr

Awaria Motors to ciezki serwis jak dla mnie. Kiedys ksenon nie zapalal mi sie w e46, akurat tuz po skonczeniu sie gwarancji. Przyjezdzam do tej zakichanej Awarii, no patrza, cmokaja, hm, caly ksenon do wymiany. ALe spoko zrobimy na gwarancji... Czekam tydzien, dwa na decyzje, nic, wciaz zwodza. Cienki klient bylem, z lichym kompakem zajezdzalem to i atencja rowna latajacej musze.

Zajechalem do Szkapy, chwile podeliberowali i jakis modul za 300pln wymienili i jak reka odjal.

Pamietam to jak dzisiaj, choc pare lat temu bylo.

/DP

Opublikowano
Do kolegi DarekP jestes pewien ze moduł ktory Ci wymienili kosztował 300 zł?? Ja mma ten sam problem w moim e46 ze jak jest wilgotno to nie zapla sie jeden ksenon od razu tylko dopiero po chwili jak sie silnik nagrzeje i osuszy. W Krakowie w ASO BMW Misiak mowią ze to moduł swiateł koszt 2000 zł :mad2:
Opublikowano

pozdr

Z nimi rzeczywiście największy problem polega na kontakcie. Nie można się dodzwonić, na maile nie odpowiadają. Poza tym dają długie terminy.

Z tym, że przy tym wszystkim merytorycznie jest to niezły serwis. Myślę że przyczyna leży w jakiejś częsci w położeniu w pobliżu najbogatszych dzielnic Stolycy - wielu ludziom jest tam zwyczajnie najbliżej, wyjazd do Inchcape to wyprawa.

pozdrowienia

Primator