Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam ze swoją becią bardzo niemiły problem.Otóż od jakiegos czasu zauwazam że zbiera mi sie woda pod nogami pasazera-dywan jest bardzo mokry -woda prawie stoi az dochodzi do nog tylnego pasazera, w ostatnim czasie niewymieniałem szyby ani nie przeprowodzalem zadnych modyfikacji.Zatkało sie jakies odprowadzenie lub kanalik? co robić?
Opublikowano

No wiesz w rzece się pływa a nie jeździ:lol:

sprawdź pod wykładziną od strony silnika czy ci rudy nie zeżarł samochodu,

sprawdź również przejście w ścianie grodziowej czy jest dobrze uszczelnione, a najlepiej wyjmij całą wykładzinę wysusz auto i bez wykładziny przejedz się po wodzie zobaczysz skąd ci leci woda

GOLD CZEJJJN
Opublikowano

ja bym obstawiał za nieszczelną maglownicą.

Ale głowy nie dam.

Sprawdź czy aby na pewno to woda, a nie jakiś płyn z układu.

Jesli woda, a w chłodnicy masz płyn do chłodnic to faktycznie może przeciek od rudej...

Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano
Mogły ztkac ci sie odpływy pop podszybiem lub odplywy szyberdachu które są bodajrze koło nóg pasażere obok głośnika o ile sie nie myle.Gdzies to było na forum.Mi leciało bo zapchały sie te odpływy pod podszybiem za silnikiem
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Heh, mam ten sam problem, w dodatku maglownica też idzie do regeneracji bo cieknie. Ale pod wykładziną to raczej woda, dużo wody. Tylko od strony pasażera.

Jak zabrać się do wymontowania wykładziny? Z tego co zdążyłem obczaić trzeba będzie wyjąć przednie fotele i tunel, ale czy kokpit też będzie trzeba wyjąć/poluzować, oraz czy trzeba będzie wyjąć szyny foteli? Może ktoś to robił i ma jakieś przydatne wskazówki? Chciałbym wiedzieć na co się przygotować, tym bardziej, że nie mam garażu. Czy jest sens suszyć, czy lepiej kupić nową, nie wiem czy ta już nie gnije.

http://to-be.pl/images/bmw.jpg