Skocz do zawartości

320d vs 330d vs 520d vs 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni uzytkownicy.

chcialbym prosic o porade DOSWIADCZONYCH uzytkownikow ktorzy mieli do czynienia z podanym wyzej modelami.

przymierzam sie do kupna albo e46 albo e39.

mam kilka pytan.

jak to jest ze spalaniem w 330d i 530d W MIESCIE. skrzynia manualna. zalezy mi aby auto bylo ekonomiczne jak tylko sie da. czy da sie zejsc w miescie ponizej 9l tymi autami? jezdzac w miare dynamicznie.

drugie pytanie czy np 520d nie bedzie za slabym silnikiem jesli bede chcial przyspieszyc w miare sensownie? ile pali w miescie?

zastanawiam sie jeszcze jak jest z awaryjnoscia w tych autach.

ktore z tych czterech aut byscie najbardziej polecali?

czy w trojce jest wystarczjaaco duzo miejsca z tylu na nogi i glowe?

ktore auto byscie najbardziej polecili zeby w miescie spalilo nie wiecej niz 8-9l i mialo dobre osiagi??TYLKO DIESEL wchdozi w rachube.

pozdrawiam

prosze o pomoc bo zwariuje...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mam 330d i mieszcze sie w 9 L

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
albo osiągi albo ekonomika piszesz o sensownym przyspieszaniu i takim zużyciu k jak tu porównać 530 do 330 wiadomo 3 jest lżejsza co przekłada się na lepsze osiągi i mniejsze spalanie miejsce na głowę i nogi jest kumpel mówił że nawet mu było wygodnie w tym... Bagażniku :twisted2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Witam,

330d sedan jest o 90kg lżejsza od 530 sedan tak wcięc spalanie będzie zależało jedynie od twojej nogi i umiejętności operowania gazem . Nie licz ze w Wawie zejdziesz poniżej 9l w korkach. Baaardzo mało realna sprawa.

Seria 3 nigdy nie dorówna serii 5 w wygodzie i przestrzeni.

Jak chcesz mieć auto dla dwojga i sprytnie poruszać sie po mieście to 330D a jak chcesz wygodę to 530D

Opublikowano
320d spokojnie zmiescisz sie po miescie w 7-8l,na trasie zas 5,5-7 l,wszystko zalezy od tego jaka masz noge,nie mozna miec spalania auta mniejszego a przestrzeni auta wiekszego,musisz cos wybrac,3 albo 5
Opublikowano
320d po lifcie 150 koni w zupłności daje rade na trasie spala poniżej 5l przy równej jeżdzie na mieście mieści sie w 7l i to naciskając na"gaz"
Opublikowano

Witam,

niestety siadaja turbinki w 2.0D 150PS. poczytaj na forum jest dużo przypadków ale też i serwis powie ze zmiana oprogramowania wydłuża żywotność taiej Turbiny. NIE zawsze jest to przyczyna bo nawet jeśli padnie to 80% jest związane z użytkownaiem auta i to jest najłatwiej udowodnić.