Skocz do zawartości

[E34] 525i 12V Falujące obroty jak jest zimny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie moglem nigdzie znalezc zrobcie cos z ta wyszukiwarka. Mam taki problem jak w temacie jak bylo lato to bylo wszystko ok ale teraz sa noce zimne i z rana mi strasznie faluje na obrotach pare minut poczekam i jest normalnie i czasami jak tylko przestanie falowac ruszam to musze mu dac duzo gazu bo tak jakby sie dusi ciezko mu przyspieszac silniczek krokowy przekładałem ale z 730 i dalej bylo to samo a w 7 nie bylo takich obiawów przez co to moze byc?
Opublikowano
nie jestem pewien ale po srawdzaj przewody i swiece moga miec przebicie... latem jest sucho i bylo ok a teraz dostaja wilgoci i tak jak pisalem moga miec przebicie i tak sie dzieje...
Opublikowano
Witam od jakiegoś tygodnia walczę z podobnym problemem. Powodów takiego zachowania silnika może być kilka ja zacząłem od wymiany świec i sprawdzenia i ewentualnej wymiany cewek (często odmawiają posłuszeństwa) pomogło znacznie ale nie całkowicie później zrobiłem przegląd instalacji elektrycznej (może gdzieś nie masować proponuje sprawdzić) to mi nie przyniosło znacznej poprawy ale miałem pewność ze nie to jest powodem, w tym tygodniu wymienię przepływke i powinno być dobrze. A dodam jeszcze ze jak zaczęły się objawy falowania po podłączeniu do komputera nie miałem żadnego błędu.
Opublikowano
wyczyść silniczek krokowy powinno troszke pomóc napewno nie zaszkodzi. Niby bagatela ale czasem pomaga. Czysc tylko w benzynie ekstrakcyjnej nie zwykłej bo tłusta jest. Nie uzywaj specyfików typu: WD40 . Później wysusz dokładnie albo przedmuchaj powietrzem sprezonym. Mozna go również zostawić w słoiczku pełnym benzyny ekstrakcyjnej na noc niech sie wymoczy pozniej wysuszyc, zrobisz jak bedziesz uwazał.
Opublikowano
Podmień na jakis dobry w 100% przepływomierz i sprawdz jak wtedy, no i przede wszystkim czy nie łapie lewego powietrza sprawdz dokładnie, bo czasem jest mała dziurka i w najmniej odpowiednim miejscu lubi łapac lewe powioetrze
Opublikowano
za taką cenę to kupisz uzywkę, i nie masz pewności czy dobry, chyba ze sprawdzisz w aucie jesli jest taka mozliwosc, nowych podrób chińskich nie kupuj bo nie zdają egzaminu, a nowy oryginalny kosztuje sporo coś pewnie około 800zł albo lepiej :( nie powiem Ci