Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie,czasmi jak przyjade autem po wyłaczeniu zapłonu pojawia sie komunikat CHECK ENGINE OIL LEVEL,rozumiem ze nzaczy to ze ma sprawdzic stan oleju,ale poziom jest na połowie tak jak powinien byc, dodam ze od wymiany przejechalem jakies 4 tysiace,przed wymiana tez czasmi mi sie taki komunikat pojawiał chociaz miałem jeszcze jedna kreske zielona od oleju,ale wymieniłem i teraz czasami mi sie znowu to pojawia,czy wie ktos moze co to moze byc
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Jak poziom ok i nie parkujesz na pochylni to raczej czujnik poziomu do wymiany...

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
A jak pojawia się ten komunikat to nie ma wilgoci w powietrzu? np. po deszczu? W mojej byłej E34 tak czasami się działo. Czujnik do wymiany.

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
No własnie jeżeli chodzi o wigoć to raczej jest,bo jestem w Irlandii i tu raczej jest wilgoć przez cały czas,ale nie myślałemże aż tak może to miec z tym wspólnego?
Opublikowano (edytowane)
Czujnik poziomu oleju jest położony dość wysoko. U mnie po zejściu lekko poniżej połowy potrafi się zaświecić w/w komunikat. Proponowałbym Ci najlepiej zaczac od dolania oleju na 2/3, jezeli dalej bedzie upominal sie o sprawdzenie oleju to wtedy pokusil bym sie o zabawe z czujnikiem. Edytowane przez raiders