Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy sa jakies problemy przy wymianie silnika chce to robic sam ,bo mechanik chce 600zl :twisted: na co mam zwracac uwage aby bylo wszystko ok :8)
Opublikowano

wczoraj moj sasiad przekladal 2.0 m50 z e34 do e36, oczywiscie poza roznicami w misie i smoku nie bylo problemow, gdyby nie to ze przy montazu uszkodzil sie (nie mechanicznie) czujnik obrotow walu korbowego i auto nie zapalilo. meczylismy do 1 w nocy. i tak dobrze ze mielismy sprzet diagnostyczny i internet i ludzi ktorych mozna zapytac o to i owo, bez tego ani rusz.

to tylko przyklad, problemow moze byc tysiace , jak chocby brak narzedzi, pomocnika itd. czasem pol dnia jezdzi sie za 1 nasadka zeby odkrecic np rozrusznik.

skoro pytasz o takie rzeczy sadze ze nie powinienes sie zabierac za przekladke.

Opublikowano
czy sa jakies problemy przy wymianie silnika chce to robic sam ,bo mechanik chce 600zl :twisted: na co mam zwracac uwage aby bylo wszystko ok :8)

Jak Cię będą zęby boleć to wejdziesz na forum stomatologiczne i zapytasz jak założyć plombe bo dentysta chce 150 zł?

Daj zarobić mechanikowi jak sam nie wiesz co i jak bo inaczej tylko sobie problemów w aucie narobisz.

http://gratyzchaty.pl -Giełda Darmowych Przedmiotów
Opublikowano
Koledzy mają rację postąp rozsądnie i oddaj do kogos kto robi to na codzien, względnie robił juz to pare razy i wie jak to w BMW jest. Ja na Twoim miejscu postapiłbym własnie tak. Jesli nie robiłeś tego wczesniej i nie masz pojęcia daj spokój, ale dobrym wyjściem byłoby pomóc mechanikowi tzn. poprosic czy nie moglbys asystowac przy robocie, podejrzałbys to i owo i jednak pańskie oko ..... wiadomo, dopilnujesz zeby wszystko było dokrecone wyczyszczone itp i nauczysz sie czegos. Czlowiek uczy sie cale zycie.
Opublikowano
Poszukaj tańszego mechanika. Dla mnie największy kłopot to było podniesienie go, więc znalazłem warsztat gdzie za 200zł przełożyli mi silnik i podłączyli wszystko :)
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano

A co on Cie tak policzył,w ASO byłeś,czy silnik z Ferrari wkładasz?

Opublikowano
dzieki za wsparcie chlopaki hehe dzis juz sciaglem silnik z niemiec i jutro sam zaczynam rozbierac moja BUNIE. DAM RADE TAK MYSLE :modlitwa: ZOBACZYMY ......NAPEWNO NIE ZROBIE TEGO W JEDEN DZIEN ...........DAJE SOBIE TRZY NA TO.......... JUTRO CZEKA MNIE WYMIANA PASKA ROZRZADU :duh: OBY WSZYSTKO SIE UDALO :lol: POZDRAWIAM SERDECZNIE I DZIEKI ZA ODP :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam! Napisze Ci tak bierz sie za robote i zycze powodzenia. Ja nie jestem mechanikiem i silnki wymienilem z kumplem kyory tez jest zielony. Poznaczylem tylko kostki, wszystkie przewody i udalo sie.Mialem tylko problem z odpowietrzeniem ukladu chlodzenia. ale znalazlem w internecie. Tylko pilnuj zeby nikt nie nadepnal ci na sprzeglo przy wyjetym silniku.Pozdrawiam i zycze powodzenia