Skocz do zawartości

dziwne zachowanie sie obrotów w aucie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
podczas jazdy zaobserwowałem ze auto się dziwnie muli,przy wciśnięciu gazu w podłoge wkręca się na obroty poczym spadają obroty na chwile.Nadmienie ze wymieniałem przepływomierz i kupiłem zamiennik.
Opublikowano
gdzie moge szukać ten czujnik i w jaki sposób sprawdzić.Z góry wielkie dzieki.
Opublikowano
tak więc u mnie jest inna rzecz bo autkiem byłem na kompie i brak błędów
Opublikowano
pewnie ze za przepłwomierz nie recze bo to nie orginał,a wymieniłem go bo auto wcale nie jechało,turbina załanczała sie na sekunde poczym koniec mocy.Po wymianie przepłwomierza auto dostało mocy tylko ma te objawy co wyżej wymieniłem,czyli na czwartym i piątym biegu podczas jazdy obroty ida do góry poczym na chwile traci moc i znowu jedzie jak trzeba.Do tego wszystkiego na niskich obrotach jak wcisne gaz to musze czekać chwile na moc,tak jakby potrzebował namysłu.
Opublikowano

ja przepraszam że potraktuje Cię jak osiołka ale czy nie ślizga Ci się sprzęgło?

- obroty do góry

- na 4 i 5 biegu

- traci chwilowo moc

...pasowałoby jak ulał...

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Filon dzięki za rade,bardzo możliwe ze masz racje.Masz pomysł jak sprawdzić czy to sprzęgło?Nadmienie ze przy samym końcu łapie i przy ruszaniu ma czasem drgania auto.