Skocz do zawartości

Jak sprawdzić czy jest iskra?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie.Silnik m50.
Opublikowano
Wykręć świece wsadz w fajkę przyłóz swiece gdzieś do metalowej części silnika wraz z fajką na te świecy a inna osoba niech ci zakręci silnikiem z kluczyka i powinno wtedy być widać iskrę na świecy.
Opublikowano

Tylko trzymaj za fajke a nie za świece :wink: To taka mała uwaga :P

Przyłożyć możesz nawet do pokrywy zaworów.

Opublikowano

najlepiej jakbys to robil po ciemku, w nocy lub w garazu przy zgaszonym swietle. wtedy bedziesz dobrze widzial :)

nie jestem jeszcze na tyle obeznany z e36, ale w moim poprzednim aucie mozna bylo odlaczyc wtyczke od wtrysku i dzieki temu nie lalem paliwa.

odlacz inne fajki, zeby Ci na niekompletnej liczbie cylindrow nie odpalal.

Opublikowano
najlepiej jakbys to robil po ciemku, w nocy lub w garazu przy zgaszonym swietle. wtedy bedziesz dobrze widzial :)

nie jestem jeszcze na tyle obeznany z e36, ale w moim poprzednim aucie mozna bylo odlaczyc wtyczke od wtrysku i dzieki temu nie lalem paliwa.

odlacz inne fajki, zeby Ci na niekompletnej liczbie cylindrow nie odpalal.

A po co ma nie lać wtrysk paliwa?? Aby nie zatruć katalizatora... Paliwo w czystej postaci może kata zniszczyć

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
  • Autor
Mam wykrecicwszystkie świece?Czy wykrecać i sprawdzać po jednej?jak i poco mam odłączać wtryskiwacze? Jak przykleje świece do fajki na izolacje to nic sie niestanie?
Opublikowano
Nie kolego. Pozdejmuj wszystkie fajki j jedną świece wykręć. A to dokładnie po co ci sprawdzić ci iskrę? Jak nie masz iskry to silnik ci nie zapali, i o to się rozchodzi? Jak wykręcisz świece to wciśnij ją w fajką tak jak fajka zachodzi na świece kiedy ona jest wkręcona.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki za opis jak sprawdzić.Udało sie.Rozchodzi sie oto ze silnik przerywa. Myslałem że to zapłon wiec postanowiłem sprawdzić świece i udało sie.Albo i sie nieudało,bo iskra była na kazdym kablu,świecy i cewce a ja niewiem co dalej z tym samochodem robić;/
Opublikowano
No to kolego jak masz problem to pisz odrazu całe objawty tak to straciłeś dzień. Ale przerywa na wolnych obrotach? Czy jak dajesz gwałtownie gazu to szarpie?
Opublikowano
  • Autor

Napisałem odrazu.Jest tu inny temat o nazwie szarpie,przerywa,falują obroty. Szarpie jak dodaje gazu (nie chce sie wkrecać w obroty) Jak delikatnie naciskam pedał gazu to przy 2500 obrotów przestaje szarpać,na jałowym też szarpie i trzesie budą (tak jak by niepalił na jeden cylinder). Tak sie dzieje dopiero kiedy silnik rozgrzeje sie tak ze wskazówka temperatury stoi pionowo.

Link do tematu http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=93148