Skocz do zawartości

Hmm otwiera sie sama czy nie ?? E39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hmm czasami mam wrazenie ze w mojej Bmce tylna klapa otwiera sie elektrycznie tzn sama idzie do gory no bo poco guzior kolo pociegla otwierania maski czy na pilocie jezeli tylko ja otwiera i zostaje na dole to jest to bez sensu bo i tak trzeba wlozyc lape do klamki obrudzic ja i dzwignac nie jestem taki wygodny tylko biore to na logike hehh i tak pytam bo sie zastanawiam
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
Opublikowano
Tak jest w każdym turingu. Też zastanawiam się po co to jest. Czy masz w wyposażeniu dodatkowym automatycznie otwieraną klapę czy jej nie maż to ten guzik przy nogach i na pilocie jest zawsze. Czemu to ma służyć? Nie wiem. Może ktoś podpowie.
Opublikowano

sedany też tak mają

wyłazisz z auta to możesz nacisnąć na guzik przy nodze i nie musisz dotykać tego otwierania w klapie

no a z pilota wygodne bo podchodząc z zakupami znowu nie musisz pierw otwierać auta a po tym za klamkę w klapie tylko guzik i bagażnik otwarty

w sumie najmniej otwieram z guzika tego w środku auta

Opublikowano

Bardzo czesto uzywam tego guziczka wewnatrz.Zatrzymujac sie nigdy nie ma parkingu pod domem,dla tego robie pyk i panna zabiera zakupy,pranie itp. zeczy ,a ja smigam za miejscem.Mysle ze jest to ulatwiajace zycie.

(nim one znajda guzik na klapie...) :D

Ile pali?Dwie radialki tygodniowo.
Opublikowano
dla tego robie pyk i panna zabiera zakupy,pranie itp. zeczy ,a ja smigam za miejscem.Mysle ze jest to ulatwiajace zycie.

Taka panna bardzo ułatwia życie. Nawet nie potrzeba tego guzika. :)
Opublikowano
a czy w e39 wystepowala opcja z klapa automatycznie otwierana ??

Oczywiście, że występowała :8)

A jak poznac ze ja mam/nie mam ??

• Członkowie klubu
Opublikowano

Po przycisku na tylnej klapie po prawej stronie obok czerwonego światła (widoczny po jej otwarciu), poza tym naciśnij przycisk na pilocie, jak masz i działa to się klapa automatycznie otworzy na max :mrgreen:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Kurde to ja nie mam takiego szpasu a szkoda

Ano szkoda, fajna rzecz :8) tylko wkurza mnie jak za każdym razem na myjni muszę instruować obsługę, żeby mi ręcznie klapy do góry nie targali :x Ale ich miny jak pokażę to cuś, bezcenne :lol: :lol:

Opublikowano

Po przycisku na tylnej klapie po prawej stronie obok czerwonego światła (widoczny po jej otwarciu), poza tym naciśnij przycisk na pilocie, jak masz i działa to się klapa automatycznie otworzy na max :mrgreen:

u mnie tylko odskakuje, nie podnosi sie do samej góry, mam coś zepsute czy występowały i takie i takie? rocznik to 1997

• Członkowie klubu
Opublikowano

u mnie tylko odskakuje, nie podnosi sie do samej góry, mam coś zepsute czy występowały i takie i takie? rocznik to 1997

Samoczynnie otwierająca się klapa występuje jako opcja wyłącznie w touringu a kolega jak widzę z avatarka ma sedana ...

Opublikowano
już myślałem, że czegoś mi brakuje :mrgreen: a nie wiecie może jak otorzyć szyby? jak oglądałem samochód gość pokazywał mi jak otworzyć z pilota szyby tylko nie bardzo zwracałem na to uwagę i po zakupie nie moge do tego dojść. na pilocie mam 2 kłódeczki (otwieranie zamykanie auta) # i * (jednym z nich otwiera się bagażnik) Ma ktoś może podobnego pilota? próbowałem różnych kombinacji i nic :?
Opublikowano
Jezeli przytrzymasz dluzej przcisk otwierania, szyby pojda w dol. Podobnie w zamykaniem, szyby w gore. Podobnie dzieje sie z szyberdachem.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
rzeczywiście działa, ale dopiero jak wsadze kluczyk do zamka, przekręce w lewo (tak jak do otwierania) i wcisne na pilocie otwieranie drzwi. Dziwne to trochę albo coś się skopsało
Opublikowano

U MNIE DZIALA JAK PISALI KOLEDZY JEZELI MASZ INACZEJ TO CHYBA COS NIE TAK

tAK APROPOS MYSLALEM ZE MAM WSZYSTKO OPROCZ SKORY I SZYBERWŁAZU A TU PROSZE PROSZE LUDZIE MAJA WYPASY ZE HO HO :) OD TYCH DOBROCI TO WAM SIE W GLOWACH POIPRZEWRACA

:)

Opublikowano
Kurde to ja nie mam takiego szpasu a szkoda

Ano szkoda, fajna rzecz :8) tylko wkurza mnie jak za każdym razem na myjni muszę instruować obsługę, żeby mi ręcznie klapy do góry nie targali :x Ale ich miny jak pokażę to cuś, bezcenne :lol: :lol:

Ja mam tak z lusterkami zawsze jak zajezdzam na rolki tuman mi je sklada i nie zdaze odsunac szyby i mu powiedziec a robi to tak delikatnie ze az cos w niech strzela :/