Skocz do zawartości

Klima pokazuje temperaturę w Fahrenheitach-jak zmienić na C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nabyłem bmw e46 1998 323i i mam pewien problem - klimatyzacja pokazuje temperaturę w Fahrenheitach zamiast w Celsjuszach. Czy można to przestawić przy pomocy jakiejś kombinacji przycisków w klimie czy będę się musiał udać z autem do jakiegoś zakładu, żeby zmienili ? Proszę o porady.
Opublikowano
ustaw na kompie zeby wyswietlala Ci sie temperatura na zewnatrz i przekrec przycisk do ustawiana zegara ten obok tego do kasowania licznika. Powinno przestawic w kompie F na C. Ale nie pamietam czy przestawi tez na panelu klimy
Opublikowano
:D dziękuję Ci bardzo za pomoc. Klima też sie przestawiła i wszystko już jest w porządku. Jeszcze jedno pyranie czy tym samym pokrętłem nastawia się zegar na liczniku? Próbowałem ale nie działa :/
Opublikowano
tak tym samym, musisz ustawic zegar na kompie i przekrecac w lewo to godziny a w prawo minuty (albo na odwrot) mozliwe ze musisz przytrzymac przekrecony przez kilka sekund zeby zaskoczylo
Opublikowano
coś mi nie działa ten zegarek i nie kręci się to co powinno czyli pokrętło. mogę je jedynie wciskać ale to nic nie daje bo są dalej kreski --:-- proszę o jeszcze jakąś poradę - wiem że sprawa błacha ale klocki hamulcowe sam zmienię a z zegarkiem nie mogę sobie poradzić :jawdrop:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
te pokretło sie nie kreci w koło, ono delikatnie sie przesuwa w obydwie stronymusisz jee przytrzymac dłuzsza chwile i bedzie ok. Wrazenie tego jest takie jak bys skrecał kawałek gómy czy cos takiego ono sie nie kreci

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
nie udało się niestety nic zrobić z kręceniem. jedyna reakcja robi się na wciskanie ale zegarka nie da rady nastawić, dalej jest --:--
Opublikowano
Próbowałem na włączonym silniku i tylko na przekręconym zapłonie. W żaden sposób nie działało

No właśnie, jeśli dobrze pamiętam, zegar ustawia się z kluczem w położeniu 1, czyli świeci się tylko licznik, żadnych kontrolek.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zegar możesz ustawić także w trakcie jazdy, czy to jest pozycja 2 czy 1 nie wiem. Oczywiście wszyscy mówimy o pracym pokrętle na zegarach ;)

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Panowie - zrobione. Dzięki za pomoc i dobre rady:) okazało się, że trzeba było lekko pociągnąć pokrętło do siebie i wtedy kręcić. Zegar już ustawiony. Klima też :cool2: dobre forum - szybka pomoc:)