Skocz do zawartości

Chyba CB radio zrobilo zwarcie. Alarm sam sie wlacza...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

3 dni temu kupilem CB i mam olbrzymi problem. Podlaczylem je pod zapalniczke i wszystko dzialalo. Jednak od wczoraj pojawil sie problem. Alarm wlacza sie co 30 minut. Pomyslame ze cos od nowego sprzetu wiec przynioslem je do domu. ODczepiam antene ktora trzymala sie na magnesie a pod nia popalony lakier :(:(:( Normalnie takie kropki rdzy jakby czy cos takiego i nie da sie tego zmyc. No to mowie przeczyszcze zapalniczke. Ledwo wlozylem srubokret a tam ogien i dym...

Co zrobic? Bo na noc nie zostawie otwartego samochodu a co 30 min tez schodzic mi sie nie chce...

Opublikowano
Do pierwszej czesci postu sie nie wypowiem ale jak mozna wkładać śrubokręt do zapalniczki? Przecież sam zrobiłeś zwarcie pewnie poszedł bezpiecznik. Wkładaj coś nie metelowego
Opublikowano
Co do rdzy, opowiem ci moją historię może coś cię natchnie. Jakiś miesiąc po zakupie mojej E46 99r. Podczas mycia samochodu zauważyłem dziwny bród na klapie po przeciwnej stronie co jest napis modelu (np 316i), spróbowałem to zmyć ale nie pomogło. Już sobie myślę że mam element do malowania i się zastanawiam od czego to czy może coś było malowane, może ktoś kwasem oblał lub jeszcze coś dziwnego. Ale spróbowałem to naprawić pastą auto max i jak ręką odjął. Zeszło całkowicie. U mnie aż były takie dziurki tak jakby przez lakier do samej blachy a jednak wszystko zeszło. Do tej pory nie wiem z kąd się wzieła rdza na lakierze. Mam nadzieję że już to nigdy nie wyjdzie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli Nic Ci nie zostało to wyjmij bezpiecznik z Alarmu i zamknij go kluczyliem. Sprubuj tez odłaczyc kostke pod maska od alarmu czesto sie psuja tez miałem problem z tym wymieniłem ja i jest ok

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii