Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Najczesciej przy ruszaniu albo chamowaniu slychac jakby przelewala sie woda od tylu do przodu samochodu po podwoziu :| nie mam pojecia co to moze byc ? Jakies pomysly ?
Opublikowano
może masz pełne progi , czyzbys przerobił BMW na amfibie??dobre :lol: :lol:
Opublikowano

może po prostu paliwo w baku chlupie :mrgreen:

większość aut jakimi jeździłem tak miało - czasem stale, czasem tylko przy określonej ilości paliwa w zbiorniku

Opublikowano
No co wy, przecież nie powinno być słychać jak paliwo w zbiorniku się przelewa. U mnie w e-36 tak nie było.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
przecież nie powinno być słychać jak paliwo w zbiorniku się przelewa

A dlaczego nie? Zapewne każdy zbiornik ma wewnętrzne przegrody ale mimo wszystko musi być tam trochę luzu i czasem słychać odgłos, ale nie przelewania a raczej chlupotania.

Nawet w E90 przy niemal pełnym baku (na szczęście tylko wtedy) udaje mi się czasem wychwycić lekkie chlupanie paliwa przy mocnym hamowaniu.

A miałem auta w których paliwko chlupotało bez względu na stan zbiornika.

Opublikowano
To masz dziwne to e90 u mnie nigdy nie chlupocze ani w e46, ani nie chlupotało w e-36.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

ja tak kiedys mialem po ostrej ulewie w renaulcie :)

okazalo sie ze woda dostawala sie w drzwi i nie miala ujscia z dolu ze wzgl na zatkane odplywy gumowa zaslepka - nie ma to jak żabojady :)

Opublikowano
Dokładnie mam ten sam problem! Słychać wodę, a wcześniej tego nie było. Mam nadzieję, że w końcu ktoś podpowie co to może być :?
:)
Opublikowano

Witam.

Koledzy mam ten sam problem,słyszałem wode przy ruszaniu bądź podczas hamowania. Okazało się,że w prawym progu były zatkane kanały odpływowe.Poprzetykałem i dodatkowo nawierciłem z tyłu i przodu progu dziurki 6mm i spłynęło prawie wiadro wody,po zabiegu nic nie słychać.

Pozdrawiam.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
netoperek2 kompletnie nie rozumiem tej operacji. Mógłbyś to szerzej opisać (gdzie te kanaliki i jak je odetkać) ? Z góry dzięki! :8)
Opublikowano
To masz dziwne to e90

Zaraz tam dziwne, z resztą też 320d :cool2:

Słychać to tylko w warunkach idelanych tj. cisza w aucie i słuch w trybie wychwytywania podejrzanych odgłosów.

Na co dzień (na szczęście) temat nie istnieje.

Opublikowano
Noo stanąłem pod ktem na kanale i pol wiadra wody wyplynelo przez zaslepke w progu :> Jak teraz na stałe odetkac ten przeplyw zeby woda juz sie nie zbierala ??
Opublikowano
Mnie niestety żadna woda nie wypłynęła z progów, choć wyjścia kanalików są drożne, a wodę słychać dalej... :mad2: