Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie

mam pytanie czy ktos z was lakierowal na nowo cale auto?

w jakim przedziale cenowym ?

i gdzie najlepiej to zrobic?

dziekuje za pomoc

Opublikowano

dzieki za pomoc

ale niestety w tym temacie znajduje wiecej pytan niz odpowiedzi wiec jesli ktos potrafi mi odpowiedziec szybko i zwiezle to bardzo prosze

dzieki pozdrawiam

Opublikowano
witajcie

mam pytanie czy ktos z was lakierowal na nowo cale auto?

w jakim przedziale cenowym ?

i gdzie najlepiej to zrobic?

dziekuje za pomoc

Witam,

dosc ciezko odpowiedziec na te twoje pytania ...

hmm gdzie najlepie zrobic ? znajdz kogos z twojej okolicy i popytaj gdzie jest dobry lakiernik, bo chyba nie chodzi ci o to gdzie w sensie miejsca, bo jesli o to pytasz to proponuje lakiernika :)

Na kolejne pytanie tez trudno odpowiedziec, mozesz znalesc sobie jakiegos emeryta ktory dorabia na lakierowaniu i cie skasuje 800, albo lakiernika ktory skasuje 1500 albo 2000 albo 2500 albo inna cene. Przedzial cenowy jest tak duzy ilu jest lakiernikow. Dobry bierze 300-350 od elementu, jesli robisz cale to pewnie jest znizka ale tez nie jakas super olbrzymia z tym ze po takim lakierniku naprawde nie jestes na oko w stanie odroznic ze bylo lakierowane.

Dodam ze te ceny 300-350 ( za prace naprawde dobrego lakiernika) to moje okolice i moga sie zmieniac ale na cuda bym nie liczyl.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
W moich okolicach biorą ok. 5-6 tysięcy za lakierowanie autka całego gabarytami podobnego do piąteczki :) znajomy lakierował A6 i dał 5500zł. Nie pamiętam tylko czy komorę silnika też lakierował bo to juz zupełnie inny przedział cenowy, ale jesli malujesz na ten sam kolor to nie potrzeba komory silnika malować
Opublikowano

Witam,

Ja za malowanie bez komory silnika zapłaciłem 4500zł na pomorzu.

Pytanie czy jestem zadowlony? Trudno odpowiedzieć, bo auto po 2 miesiącach oddałem oddałem do reklamacji.

Czy gdybym zapłacił 6000zł byłoby wszystko ok?

Chyba nie. Jedna ważna rzecz czy lakiernik rozbierał już BMW do malowania. Poskładanie tego do kupy po rozebraniu auta to jest sztuka. Co z tego że kolor lakier ok jak auto poskładane byle jak i niedokładnie.

Moje auto muszą jeszcze raz rozebrać ?(tapicerka, listwy, uszczelki zderzaki itp) niektóre elementy pomalować jeszcze raz. I znowu jestem bez auta przez 14 dni.

Moje wymagalo malowania, bo ma być ładne i gdzieniegdzie pojawiała sie rdza.

Pamiętaj malowanie to nie wszystkie koszty. Jest dużo rzeczy jednorazowych, które trzeba wymienić na nowe.

Ja malowałem co prawda e34 ale w e39 takich pierdółek jest pewnie więcej do wymiany.

Pozdrawiam w razie pytań możesz pisać na PW.

BMW i V8 to idealne połączenie :)
Opublikowano

dzieki koledzy za odpowiedzi

u mnie wchodzi w gre zmiana koloru wiec drozsza opcja ale jak kolega wyzej zauwazyl problem tkwi w znalezieniu kogos kto zlozy autko tak aby wszystko gralo. trudno bedzie mi komukolwiek w tej sprawie zaufac wiec jesli ktos z was robil to juz w poludniowej polsce i byl zadowolony to niech da znac

dzieki z gory

Opublikowano
dzieki koledzy za odpowiedzi

u mnie wchodzi w gre zmiana koloru wiec drozsza opcja ale jak kolega wyzej zauwazyl problem tkwi w znalezieniu kogos kto zlozy autko tak aby wszystko gralo. trudno bedzie mi komukolwiek w tej sprawie zaufac wiec jesli ktos z was robil to juz w poludniowej polsce i byl zadowolony to niech da znac

dzieki z gory

bo najlepiej sobie samemu rozłozyć oddać do malowania i samemu poskładać

Opublikowano
Ja malowałem całe auto na inny kolor to jest Głęboki czarny z efektem rozlanej wody wyszło super i jestem zadowolony a cała impreza mnie wyszła razem z komorą i zaspawaniem listw 5000zł.