Skocz do zawartości

E46- prosba na tenat silnika diesel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem zainteresowany kup[nem tego auta ale tak dopiero w przyszlym rou o tej samej porze na dzien dzisiejszy interesuje mnie awaryjnosc silnika diesla 2.0 136 km i 150 km, otoz nie mialem styku z marka bmw a rozne opinie czytam wiec chcialbym pozanc zdanie osob ktore uzytkowaly czy lepiejw benzynie 1.8 120 km cena na dzien dzisisjszy to 20 tys do wydania no pewnie z 23 tys rok niewazny moze byc 98 na allegro jest kilka takich, zastanawiam sie czy naprawde sielniki diesla saawaryjne i jakie sa koszty naprawy, dodam ze zwracam rowniez uwage na spalanie auta. pozdrawiam i prosze o oswiecenie :)
Opublikowano
Temat wałkowany 1000razy. W tej cenie diesla na pewno nie kupisz w dobrym stanie. Wystarczy żę siądzie pompa wtryskowa i turbina i lekko licząc wydasz z 5000zł(powtarzam lekko licząc po kosztach.). A co do benzyny to może uda ci się trafić jakiegoś golasa w dobrym stanie
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
o kurde za stary samochod tyle kasy to sie nie oplaca, a czy golas na allegro juz za 17 chodza np z klima i innymi co o tych ofertach sadzicie np w benzynie a odnosnie benzyny 1.8 120 km to ile moze spalic takie auto przy nie ozczednej jezdzie, chodzi mi o normalna jazde i czy jest odczuwalny wcisk w fotele. pozdrawiam autop laddne ale nie wiem czy np rok 1998 jest wart 30 tys ;/
Opublikowano
No to kup sobie taką za 17tys a potem opisz wrażenia :lol:
Opublikowano (edytowane)
Myślę, że za tego diesla jest warto dać 30tyś, mój na trasie pali maks 5,5litra,a w mieście 7 ale to od świateł do świateł na ogniu, hamowanie i znowu. A ta benzyna(118PS) na pewno nie będzie wciskać w fotel, a przy ostrzejszej jeździe potrafi sobie wypić. Edytowane przez mate46
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
pozdrawiam autop laddne ale nie wiem czy np rok 1998 jest wart 30 tys ;/

A co to za wycenianie auta tylko na podstawie rocznika, mało masz aut z roku 1998 kosztujących nie 30 ale 60, 90 czy ponad 100 tys. zł ? Pytasz o BMW a nie o Fiata.

Podzielam to zdanie. Bmw to dobre auto, a za takie trzeba zapłacić.

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
plusem tej betki jest naprawde male spalanie jak na ta mase ale jak ktoswyzej napisal 5 tys w remont i nie wiem czy nie lepiej audi a3 ktore podobno jest dynamiczne tyle ze bardziej niestety bmw mi sie podoba no i nie jest pelno tych bet na drogachw poronaniu do oklepanego audi;/. 30 tys to nie na moja kieszen niestety, Panowie czesto cos wymieniacie w swoich dieslach?
Opublikowano
Zależy co masz na myśli. Ja zmieniam olej, klocki, tarcze, paski.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
plusem tej betki jest naprawde male spalanie jak na ta mase ale jak ktoswyzej napisal 5 tys w remont i nie wiem czy nie lepiej audi a3 ktore podobno jest dynamiczne tyle ze bardziej niestety bmw mi sie podoba no i nie jest pelno tych bet na drogachw poronaniu do oklepanego audi;/. 30 tys to nie na moja kieszen niestety, Panowie czesto cos wymieniacie w swoich dieslach?

no 5000 pln remont jak kupisz diesla za 20 000 pln. chodzi tutaj nam o stan auta. ja za swoją dałem ponad 30 000pln i wcale tego nie załuje...co z tego ze 7 letnie? auto jest zadbane, w bogatym wyposażeniu nie narzekam na nie wcale a juz w szczególnosci do silnika sie przyczepic nie moge.

pozatym tak jak napisał _roberto_ to jest BMW a nie fiat

Rozglądnij sie za e36 bo w tej kwocie kupisz naprawde bardzo dobre e36, w bogatym wyposażeniu.

Opublikowano
pytam np o turbiny i inne drogie czesci bo nie wiem czy to dobre auto jesli patzrec na cene seria 3 jestladna bo 5 to nie dosc ze slaba to pali konkretnie. teraz to mam dopiero metlik w glowie ;/.moze znajdzicie na allegro z ogloszen diesla ktore byscie polecali zbacze za jaka cene mozna najtaniej wyrwac je. pozdrawiam
Opublikowano
Najbardziej opłacałoby sie przywieźdz z zagranicy, bo u nas paliwo jest kiepskie, fakt faktem, że ten kto się zna na dieslach wie , że trzeba tankować dobre, ale są też tacy, że byle tańsze paliwo, a to nie jest zdrowe, może paść pompa wtryskowa. A co do polecanych aut z allegro to nie ma reguły.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Witam, jestem zainteresowany kup[nem tego auta ale tak dopiero w przyszlym rou o tej samej porze na dzien dzisiejszy interesuje mnie awaryjnosc silnika diesla 2.0 136 km i 150 km, otoz nie mialem styku z marka bmw a rozne opinie czytam wiec chcialbym pozanc zdanie osob ktore uzytkowaly czy lepiejw benzynie 1.8 120 km cena na dzien dzisisjszy to 20 tys do wydania no pewnie z 23 tys rok niewazny moze byc 98 na allegro jest kilka takich, zastanawiam sie czy naprawde sielniki diesla saawaryjne i jakie sa koszty naprawy, dodam ze zwracam rowniez uwage na spalanie auta. pozdrawiam i prosze o oswiecenie :)

Oświecam cię:

1. Jeżeli chcesz kupić auto w przyszłym roku - to zapytaj o to w odpowiednim czasie - gdyż realia się bardzo zmieniaja i coś co dziś jest pięknem i szczytem techniki - za rok może okazać się kupą złomu.

2. O Cenach to wogóle nie ma co tutaj się rozpisywać - z dnia na dzień są inne a co dopiero za rok - wróżysz z fusów??/reki?? czy innych rzeczy??

3. Jakbyś sobie poczytał posty na forum to 75% z nich (jak nie lepiej) dotyczy własnie 2,0d - i nie ma sensu zakładać kolejnego durnego tematu

CO SĄDZICIE O 320d - bo chyba już każdy się na ten temat wypowiadał - a wystarczyło poszukać.

itd itd

Pzdr,

Opublikowano
ja kupiłem swego disla 320d za 24.000 jezdziłem sam do Włoch wiec koszt pośrednika nie było rocznik 99 ma go od maja narazie wymieniłem wszystkie filtry taka gumowa tuleję która jest przymocowana tylnego mostu przecisciłem edgr płyn chłodniczy nowy a muszę jeszcze wymienić (nie wiem jak to się fachowa nazywa ) w każdym badz razie takie też gumowe elementy na tylnych wachaczach oraz to samo na przednich choc mechanicy mówią żę narazię bedzię jeżdzić ale zrobię to dla spokoju widać żę ktoś się tam przy niej grzebał ale jezdzi bez rzadnego problemu a zrobiłem już 15 tys teraz bedzię druga wymiana samochod ma orginalny przebieg 19000tys i jak narazie nie nażękam wiec uważam że można znależc disla tanio ale trzeba poszukać i nie szkodować na diagnostykę
moc jest z nami
Opublikowano
nie lepiej audi a3 ktore podobno jest dynamiczne

ja dziś na światłach zostawiłem A3 w tyle:mrgreen: może kierowca był [BAD] nie wiem :wink:

ja moją 320 z 99r. jeżdżę ponad rok średnio 250km w tygodniu, wymieniałem pompe wtryskową która tanie niestety nie była, i ostatnio wąż podciśnienia który poprzedni właściciel skleił łatką do opon :mad2: :[BAD]:

Opublikowano
no faktycznie za 20 tysiączków to lepiej skup sie na benzynie.

ja za swojego 320d z 2001r dałem pooooonad 30 tys a dodam ze jeszcze go sprowadzałem.

zobacz jak to się wszystko zmienia , dzisiaj z żoną zdecydowałem że chyba będziemy musieli sprzedać auto a tyle co audio zacząłem poprawiać , no ale są inne wydatki związane z działalnością :mad2:

Opublikowano

Stary kup sobie to co ci się podoba. Czy Audi czy BMW jak ci sie zepsuje to i tak będziesz klął na samochód, ale chociaż będzie ci się podobało. No a jak sam powiedziałeś BMW 3 E46 są fejniejsze od A3. A dynamika? No cóż tu nie ma cudów, jak masz na masę 1400kg 136km to napewno będzie gorzej niż 120KM na 1100kg +pewne aspekty rozłożenia momentów i mocy. No i niestety jak cię nie stać na te przynajmniej 170km pod maską to nie masz co marzyć o jakiś lepszych wrażeniech z jazdy acz do normalnej jazdy moje 118KM wystarczy. Aha i uważaj na te 320d bo nie wiem dlaczego ale zachód się ich strasznie wyzbywa za niskie ceny.

PS. Następne autko może na wiosne to już przynajmniej 320i 170KM ;)

Opublikowano
no faktycznie za 20 tysiączków to lepiej skup sie na benzynie.

ja za swojego 320d z 2001r dałem pooooonad 30 tys a dodam ze jeszcze go sprowadzałem.

zobacz jak to się wszystko zmienia , dzisiaj z żoną zdecydowałem że chyba będziemy musieli sprzedać auto a tyle co audio zacząłem poprawiać , no ale są inne wydatki związane z działalnością :mad2:

cooo? :jawdrop:

Sprzedajesz bunie? ale mam nadzieje , ze wymieniasz na inna... czy ze wzgledu na siły wyzsze bedziesz miał krótki detox od bmw? pisze krótki bo wiem, ze wrócisz do BMW :mrgreen:

Opublikowano
co do e36 to mi sie nie podoba :P a e46 powiedzmy ze inaczej juz wyglada godna uwagi, moze i treba placic za bmw ale w Polsce nikogo zbytnio nie stac na wieczne ladowanie w czesci, 30 tys to troche duzo jak na wiek auta patrzac ze rok 2006 2005 bmw seri 3 320d kosztuje 59 tys wiec gdzie logika ze z samochod z 98 r bedzie kosztowal 30 tys, a pisze bo wiele osob upiera sie ze cena gra role, handlarze tez wciskaja za jaka kase zepsute.
Opublikowano
co do e36 to mi sie nie podoba :P a e46 powiedzmy ze inaczej juz wyglada godna uwagi, moze i treba placic za bmw ale w Polsce nikogo zbytnio nie stac na wieczne ladowanie w czesci, 30 tys to troche duzo jak na wiek auta patrzac ze rok 2006 2005 bmw seri 3 320d kosztuje 59 tys wiec gdzie logika ze z samochod z 98 r bedzie kosztowal 30 tys, a pisze bo wiele osob upiera sie ze cena gra role, handlarze tez wciskaja za jaka kase zepsute.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.