Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy to normalne, że moje autko przy obrotach ponad 5 tys.obr zakopci dość mocno ?

Czasami pociągne go do odciencia na 2, 3... (tylko czasami ;-)

ponawiająć... czy to narmalne, że diesle w momencie "prawie" odcięcia tak kopcą ?

BMW X3 3.0d LCI

było:

BMW 3 E46 330d - ten silnik to poezja !

Audi A6 quattro 2.5 TDI- silnik specjalnej troski

Audi A4 1.8 Turbo 200 PS.., b.mile wspominam

Opublikowano
ponawiająć... czy to narmalne, że diesle w momencie "prawie" odcięcia tak kopcą ?

Raczej tak, ale zalezy jeszcze ile tego kopcenia

Xdrive

Koder

Opublikowano
miałem ten sam problem kopcił przy duzych obrotach az było głupio coś wyprzedać .Odstawiłem go do warsztatu i okazało sie ze to problem z zaworem turbiny ktory był zawalony syfem i za wolno sie zamykał i otwierał został zdemontowany i wyczyszczony i jest ok
Opublikowano

Maciek1024 - proponowałbym Ci jakąś hondę benzynę na gaz przerobić. Na gazie przerywacz (odcięcie zapłonu) ma "wolne" i nawet do 9000 rpm przeciągniesz albo nawet za skalę kawałek :-))) Sprawdzone empirycznie!

5000 rpm w dieslu..... no można, będzie dymił, robił hałas, tylko po co?

A 2 minuty temu pisałem w poście o rzeźnikach w dieslu :-) Długo nie trzeba było szukać! :-)

Jak sie puszcza bąka to nie nalezy potem się dziwić że śmierdzi.

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
kolego ja miałem kiedyś podobnie w audi a4 i okazało się że był jakiś problem z kolektorem ssącym(chyba chodziło o jakąś uszczelkę)!!!
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
miałem ten sam problem kopcił przy duzych obrotach az było głupio coś wyprzedać .Odstawiłem go do warsztatu i okazało sie ze to problem z zaworem turbiny ktory był zawalony syfem i za wolno sie zamykał i otwierał został zdemontowany i wyczyszczony i jest ok

to faktycznie moze byc zaworek turbiny,

juz dawno mialem go wyczyscic ale to sporo rozbierania,

ile za to policzyli w warszyacie ?

BMW X3 3.0d LCI

było:

Opublikowano
Maciek1024 - proponowałbym Ci jakąś hondę benzynę na gaz przerobić. Na gazie przerywacz (odcięcie zapłonu) ma "wolne" i nawet do 9000 rpm przeciągniesz albo nawet za skalę kawałek :-))) Sprawdzone empirycznie!

5000 rpm w dieslu..... no można, będzie dymił, robił hałas, tylko po co?

A 2 minuty temu pisałem w poście o rzeźnikach w dieslu :-) Długo nie trzeba było szukać! :-)

Jak sie puszcza bąka to nie nalezy potem się dziwić że śmierdzi.

to zly adres :-)

nie o to chodzi, wiem ze diesel nie przepada za obrotami... zreszta moment ma nisko :-)

ale zawsze jest moment kiedy pociagnie sie auto na wieksze obroty i wtedy zonk.... za mna czany dym...

BMW X3 3.0d LCI

było: