Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Domyślam się, że temat, który chcę poruszyć był już wielokrotnie omawiany na forum, sam jakoś mam problemy ze znalezieniem tych wątków. Chciałbym poznać opinię o chipowaniu waszych silników konkretnie 320d 150ps. Jakie są wrażenia i gdzie ewentualnie najlepiej zrobić to w okolicach Warszawy.
Opublikowano
Późnym wieczorem prześlę Ci na Priv wykres serii i po programie robionym u Rogala (nota bene z Wawy).
E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Spalanie nie ma dla mnie tak dużego znaczenia, aby tylko silnik się za szybko nie rozleciał. Słyszałem już gdzieś nazwę Rogalotti i to wydaje mi się w pozytywnych komentarzach. A mniej więcej ile taka przyjemność robiona przez niego kosztuje?
Opublikowano
Spalanie nie ma dla mnie tak dużego znaczenia, aby tylko silnik się za szybko nie rozleciał. Słyszałem już gdzieś nazwę Rogalotti i to wydaje mi się w pozytywnych komentarzach. A mniej więcej ile taka przyjemność robiona przez niego kosztuje?

bywa na furum streetracing więc możliwe bo tam jest też dział BMW

koszta pewnie od 1500 / watpię ale możliwe / średnio ok 2000zł . Silnik u mnie pracuje idealnie , chipowałem prawie 2 lata temu w MT no ale nie umiem jeżdzić na emeryta więc spalanie jakie mam to widać pod kreską z tym że ostatnio mam miejskie jazdy po 2-5km codziennie

Opublikowano
Ale ogólnie jesteś zadowolony. Jakie wartości osiągnąłeś? Przy jakim przebiegu było to robione?

Jestem zadowolony, niestety nie miałem możliwości go schamować

bo nie mieli odpowiedniej hamowni wtedy ale spokojnie , seria 150km zostaje w tyle :mrgreen: chipowałem przy 240tyś km

Opublikowano

Darek-77 - dostałeś ode mnie PW?

Ja chipowałem auto w czerwcu 08r i Witek był tańszy od konkurencji ( duużo tańszy od MT).

Jazda serią to strata czasu, a spalanie rośnie przy dynamicznej jeździe w rodzaju 3/4 gazu (i więcej). Przy normalnym użytkowaniu spalanie mojej 320d nie uległo zmianie.

PS. Ostatnio wracałem z Wawy do Łodzi (było po 22:00) i przy spokojnej jeździe 100km/h "trasa" i 120-130km/h Gierkówką spalanie na kompie wyszło 4,8l/100km, co w rzeczywistości oznacza 5,4l/100km. Nie była to męczarnia, leciałem sobie na ile warunki pozwalały i sam jestem w szoku, że przy mocy 175KM auto tak mało spaliło.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti