Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jakie wskazanie powienien pokazywac obrotomierz na luzie?w dieslu 2.0 d?

Prawidłowe obroty na jałowym to 830obr/min +/- 100 jeśli mieścisz się w tych zakresach to wszystko jest ok

Opublikowano
Ja mam 828 rpm i jakby trochę za mało bo trzęsie, ale według instrukcji jest idealnie. W funkcjach ukrytych komputera jest opcja aktualnych obrotów. Bedziecie wiedziec ile macie bo na tej podziałce to 700 i 900 wyglada na oko podobnie :-)
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Ja mam 828 rpm i jakby trochę za mało bo trzęsie, ale według instrukcji jest idealnie. W funkcjach ukrytych komputera jest opcja aktualnych obrotów. Bedziecie wiedziec ile macie bo na tej podziałce to 700 i 900 wyglada na oko podobnie :-)

A ja sobie ostatnio podnioslem do 930rpm (max o ile mozna) i jest :dance: zero trzęsiawki :mrgreen:

Xdrive

Koder

Opublikowano
witam , czy można zapytać w jaki sposób można zwiększyć te obroty ??? u mnie też jakoś mocno trzęsie , jak tak patrze to u mnie jakby na jałowym to jakieś 700 obrotów . :cry:
Opublikowano
witam , czy można zapytać w jaki sposób można zwiększyć te obroty ??? u mnie też jakoś mocno trzęsie , jak tak patrze to u mnie jakby na jałowym to jakieś 700 obrotów . :cry:

trzema sposobami:

1. ASO BMW - ale trzeba bedzie im uzmyslowic, ze mozna to zrobic - na bank bedą twierdzic ze niema takiej opcji :mrgreen:

2. Prywatny komp z zainstalowanym DIS'em.

3. Życzliwy znajomy z kompem :mrgreen:

Xdrive

Koder

Opublikowano

830 +-1 u mnie :D i trzyma po 200tys km

Takie są oficjalne dane dla wersji 136PS

Opublikowano
U mnie to samo około 800.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE