Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety uszkodził mi się dyfer ( a miała mieć przelatane 180 tys, albo i miała tylko poprzednicy robili dużo boków i palili gumkę) nowy odpada cena 3 tysiaki w serwisie tylko urzywka i tu pytanie. Mój ma przełozenie I=2,93 czyli mam rozumieć że trzy obroty wałem równają się niecałym trzem obrotom przegubu. Na urzywkach nigdzie nie pisze przełozenia, jak to sprawdzić ?

A jak się ma sprawa np I=3,15 czy będzie jakaś znaczaca róznica w jeździe?

• 1 rok później...
Opublikowano

Kolego na używkach są przełożenia na naklejce z kodem sam to przerabiałem... poszukaj dobrze na allegro to znajdziesz( jak nie ma to zadzwoń do tych co mają napisane części do bmw, sam też nie mogłem znaleść a jak zadzwoniłem o most o inym przełożeniu to się okazało że facet ma 3 takie jak potrzebuje)

2,93=100%

3,15=x

2,93x=315% /2,93

x=~107,5%

Czyli autko będzie szybciej jechało na tych samych obrotach o 7,5% ale prędkość na liczniku będzie dobra, ponieważ jest zczytywaa z koła.

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

• 1 miesiąc temu...