Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Kolejny problem. Mianowicie zabrałem się za wymiane filtra paliwa w mojej Beemce, ponieważ nie dało sie wykręcic filtra postanowiłem go odkrecic od podstawy i po odłaczać wszystkie przewody od niego. Próbując wyjąć wężyk doprowadzający paliwo z baku złamał mi sie na zgięciu poniewaz jest plastikowy ten element. I co ja mam teraz zrobic? Nie moge jezdzic autem poniewaz jak je odpale to pompa zacznie cisnać paliwo...:(!!! Czy moge zrobić narazie jakąś prowizorke? Co radzicie? :cry2: JAk pech to pech
Opublikowano

na szybko i żeby tylko gdzieś się ruszyć to bym spróbował zakleić to poxiliną (trzeba tylko wcześniej przetrzeć miejsc papierem ściernym żeby dobrze trzymało). Kupić ten plastik i tak będziesz musiał (ja bym do końca poxilinie mimo wszystko nie ufał) - tu powinna pomóc giełda samochodowa albo jakiś szrot.

PS.Uważaj, żeby Ci ropa na gumowe elementy (uszczeltki etc) nie poleciała bo szybko sparcieją.

Opublikowano
Dzieki kolego. Juz zrobilem prowizorke, mianowicie zrobiłem z wężyka od prysznica na cybanty tzn opaski skrecane. I narazie nie leci:D. Takze mysle ze chociaz weekend przejezdze..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ten "prysznic" długo nie wytrzyma.

Do rana może być po nim.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Z tego co wiem to ten element ma tylko powłokę plastikową... Proponuję nie szukac po giełdach tylko kupic sobie w ASO... Ja tak zrobiłem, dużo nie zapłaciłem a kolejne 15 lat wytrzyma :)
Opublikowano
a czy mozecie poradzic jak ściągnąc i odłączyc te przewody które ida do obudowy filtra? Czy jakis knif na to?

weź ciepłą wodę (jakieś 50'C jest ok - najcieplejsza z kranu) i polej w miejscach gdzie są nałożone na filtr, przetrzyj papierem z wody wąż i wtedy szybko próbuj zdjąć