Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem.

Objawy:

Dosc czesto lecz nie zawsze przy wrzucaniu biegow slysze dziwne uderzenie.

Gdy na zakrecie wcinse gaz Auto sie zacina i dopiero na prostej idzie normalnie (chociaz na prostej tez zdarzy mu sie zaciac, ale na zakrecie to zawsze)

Czasami zachowuje sie jak diesel z turbiną (wciskam mu gaz do konca a on rozpedza sie jak mół i albo po jakims czasie dostaje buta tak jakby w dieslu turbina albo juz jest taki mułowaty.

Czasami gdy stoje na czerwonym auto drzy (cale sie trzesie), dosc ze jest to odczuwalne w srodku auta to nawet jak spojrze na lewe lusterko widze jak sie trzesie.

Dziwne ze czasami chodz bardzo rzadko auto idzie idealnie. Na kompie nie wywala zadnych bledow.

AUTO: BMW E46 99 rok 320 benzyna

Wydaje mi sie ze na zimnym silniku jest zdecydowanie lepiej niz pozniej ale im dluzej jezdze tym jest coraz gorzej.

Opublikowano

U mnie też trzęsie:) nawet przy hamowaniu ale jak piszą koledzy na forum to może krzywe tarcze. Ale u mnie drży jeszcze chwilę na postuju i potem sie uspokaja...

Wymieniłem podpory wału - przód i tył. Teraz przymierzam sie do poduszek pod silnikiem.

Skoro u Ciebie bardzo drży to może też poduszki...

Stuk przy zmianie biegów - tuleja dyfra...

Opublikowano

Poduchy pod silnikiem tez wymienilem. Powiedzcie jak sprawdzic te podpory wału bo jutro wjezdzam na kanał obejrzec go co to mozebyc.

Na niskich obrotach przy przyspieszaniu szarpie na kazdym biegu... Np jak zwolnie przy tzw policjancie na drodze czy jak to tam to te zwalniacze sie nazywaja i pozniej wrzuce dwojeczke to sie zacina. Jak musze szybciej ruszyc ze skrzyzowania to to samo..