Skocz do zawartości

BMW E36 316 LPG Problem z niskimi obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z niskimi obrotami czy jest silnik zimny czy cieply zaczelo mi sie robic tak ze jak jade na gazie jest ok ale jak stoje na niskich obortach skazowka skacze od 500- 1000 obr. tak jak by byly nie rowne obroty po czym po chwili spada do 0 i gasnie a na benzynie na wolnych obrotach jest w granic 800 obr. i chodzi rowno Jakies pomysly co moze byc nie tak ?????
Opublikowano
Mam problem z niskimi obrotami czy jest silnik zimny czy cieply zaczelo mi sie robic tak ze jak jade na gazie jest ok ale jak stoje na niskich obortach skazowka skacze od 500- 1000 obr. tak jak by byly nie rowne obroty po czym po chwili spada do 0 i gasnie a na benzynie na wolnych obrotach jest w granic 800 obr. i chodzi rowno Jakies pomysly co moze byc nie tak ?????

Sprawdź czystość wtryskiwaczy gazowych.

pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdź czystość wtryskiwaczy gazowych.

pozdrawiam

hm zabardzo jeszcze sie nie znam na gazie bo mam auto z nim od tygodnia wiec chyba sam nie sprawdze czystosci wtryskow gazowych gdzies wyczytalem tu na forum ze ponoc trzeba cale rozebrac przemyc, wydmuchac powietrzem i podpiac pod komputer i wyregolowac, chyba ze czytalem o innych wtryskach

Opublikowano
A masz sekwencyjna instalacje czy mieszalnikowa? Jesli masz sekwencje bedziesz widzial przy pokrywie zaworow umieszczona listwe, a jesli mieszalnik to przy filtrze powietrza dostrzezesz mikser, podejrzewam ze mozesz miec mieszalnik a wtedy nie masz zadnych wtryskiwaczy gazu, ale sie upewnij co to za instalacja... A co do falujacych obrotow to moze byc wiele czynnikow, od najbardziej prozaicznych jak lapanie lewego powietrza (jakies nieszczelnosci) po sonde lambda, silnik krokowy czy aparature zaplonowa... Jest o tym baaardzo duzo na forum tylko :search: Pozdrawiam!
Opublikowano
A masz sekwencyjna instalacje czy mieszalnikowa? Jesli masz sekwencje bedziesz widzial przy pokrywie zaworow umieszczona listwe, a jesli mieszalnik to przy filtrze powietrza dostrzezesz mikser, podejrzewam ze mozesz miec mieszalnik a wtedy nie masz zadnych wtryskiwaczy gazu, ale sie upewnij co to za instalacja... A co do falujacych obrotow to moze byc wiele czynnikow, od najbardziej prozaicznych jak lapanie lewego powietrza (jakies nieszczelnosci) po sonde lambda, silnik krokowy czy aparature zaplonowa... Jest o tym baaardzo duzo na forum tylko :search: Pozdrawiam!

W karcie instalacji GAZU wypisane sa takie produkty

Reduktor : LOVTEC

Wielozawor : TOMASETTO

Układ Elektroniczny: AUTRONIC

Jutro zobacze dokladnie jaki to mam rodzaj sskwencja czy nie, normalnie zalancza mi sie gaz przy 2000 obrotow lub sam wlanczam przyciskiem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To mixer.

To nigdy nie będzie idealnie chodziło.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
auto kupilem z gazem tydzien temu wiec nie znam sie jeszcze jak dokladnie zbudowany jest gaz i zasada jego dzialania a poprzedni wlasciciel jakos nie umial udzielic informacji co to za gaz ale bylem dzis u mechanika ustawil obroty podpial pod komputer posprawdzal i dziala git jak na razie, co prawda pokrecil tylko jedna srobą co sam mogl bym zrobic ale nauka kosztuje zaplacilem 40 zl a na przyszlosc sam wiem gdzie juz regulowac :)