Skocz do zawartości

530d nie chce wogole odpalic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy. Moje 530d 2000r nie chce zapalic. Wczesniej pare razy mialem taki przypadek ze wskaznik pokazuje mi jeszce ze moge zrobic 170-190km jadac auto gasnie. Dolewam paliwa i odpalam i jade dale. Dzis bylo inaczej normalnie zgasilem auto i po ok 45min chce zapalic a tu :jawdrop: nic. Kreci i kreci i wogole nie mysli odpalic. Co moglo sie stac prosze pomożcie.

MOD EDIT:

Do autora wątku - w przypadku kolejnego nie zaznaczenia kodu modelu [Exx] w tytule, na Twoim koncie będzie musiało pojawić się ostrzeżenie.

Tym razem błąd zostanie skorygowany bez dalszych konsekwencji

Proszę przeczytać regulamin.

Pozdr.

Opublikowano
Pompka paliwa,ta wspomagająca z prawej strony auta, patrząc z przodu. Miej więcej pod fotelem kierowcy :worried: to tak na 90% :mrgreen:
Opublikowano
  • Autor
Dziekuje za pomoc. Okazało sie to jednak. Uderzyłem 2 razy w to miejsce i beta od razu zapalilła. Ciekawe jak dlugo to pochodzi..? Czy to juz znak ze trzeba kupic nowa..?
Opublikowano

Przede wszystkim nie dopuszczaj do sytuacji w której jedziesz na oparach :!: pompka pracuje na sucho i nie ma smarowania :nienie:

Lepiej porozglądać się za drugą,na wszelki wypadek :wink:

Opublikowano
  • Autor
Jak tu nie dopuscic zeby jechac na oparach jak komputer pokazuje ze moge zrobic jeszcze ok 180 km. Co do pompki to zadzialala i ujechalem 6km i znowu padla :mad2: Trzeba kupic nowa. Mam pytanie dlaczego komputer pokazuje ze moge zrobic jeszcze troche kilometrow a auto staje..??
Opublikowano
Jak tu nie dopuscic zeby jechac na oparach jak komputer pokazuje ze moge zrobic jeszcze ok 180 km. Co do pompki to zadzialala i ujechalem 6km i znowu padla :mad2: Trzeba kupic nowa. Mam pytanie dlaczego komputer pokazuje ze moge zrobic jeszcze troche kilometrow a auto staje..??

Jesli masz sprawny wskaznik ilosci paliwa w baku to nie dopuszczaj do zapalenia sie rezerwy tak na wszelki wypadek i bedzie OK.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
oj chyba koledzy pada mu pompka ta w zbiorniku nie wspomagajaca !!!!!! bo paliwa ma niby na iles km a gsnie. Jak wiecie pompka w baku ma zadanie przepompowywac z prawej komory do lewej. Wiec paliwo jest w prawej bo tam idzie powrót z silnika a w lewej go brakuje i cała filozofia. TA pod siedzeniem musiałby całkiem pasc ( zablokowac sie żeby samochód w czasie jazdy zgasł. jak odpali to ona sie wyłącza po chwili. chyba że znowu nie mogł odpalic ale z opisy wywnioskowałem że w czasie jazdy mu zgasła.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
  • Członkowie klubu
oj chyba koledzy pada mu pompka ta w zbiorniku nie wspomagajaca !!!!!!

Też tak myślę.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań