Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czes kolego ja mam to samo z dolu tak wali gorace powietrze ze szok normalnie.Kiedys pytalem o to ale nikt nie byl w stanie mi pomoc zobaczymy moze teraz ktos cos poradzi :mad2:
Opublikowano

U mnie zimne powietrze leci i na nogi i na szyby i na kierowcę.

Więc jeśli nie możesz puścić sobie zimnego na nogi lub szybę to raczej coś jest nie tak.

Ciepłe leci wtedy, gdy temperatura ustawiona na klimie jest wyższa niż temperatura panująca we wnętrzu auta.

Pzdr,

Opublikowano
a moze tak by w serwisie sie podpytac co? troche dziwne ze na klimie wszystko chodzi normalnie hmm.... jak cos sie dowiem to dam znac
Opublikowano
w moim przypadku ogrzewanie działa tylko u kierowcy, po stronie pasażera nie grzeje :mad2: , czy to na nogi, czy na szybę, nawet gdy ustawie 32*C to bez zmian
http://img90.imageshack.us/img90/5829/bmwpodpis333333.gif
Opublikowano
witam dzis pytalem sie znajomego co siedzi w BMW i polecil mi wyszukanie bledu na kompie bo byc moze nawalony jest sensor temperatury na zewnatrz(podobno jest gdzies kolo szyby w E46 w innych nie wiem) lub wewnetrzny . Jak zdobede troche czasu to podskocze do Bejcy serwisu i to zrobie bo koles stwierdzil ze lepiej wydac na odczyt niz kupowac klamoty no oslep ( hmm.... mial racje tym bardziej ze te czesci do tanich nie naleza ) pozdrawiam odezwe sie jak cos
Opublikowano

Witam

Miałem też coś takiego uszkodzony był termozawór i dawało z chłodnicy tylko gorące nawet jak się zmniejszyło na klimatroniku temperaturę.

Na szybę i na nogi zawsze leciało gorące bez względu na ustawieniu na klimatroniku.U mnie wystarczyło wyjęcie tego zaworu i przeczyszczenie.

Pzdr

Opublikowano

U mnie w 328 jest pod filtrem powietrza u dołu z prawej strony pod pokrywą silnika (od strony kierowcy)dochodzą tam u mnie dwa węże nie wiem czy tak samo jest w dislu.

Pzdr

Opublikowano
no wodzicie co kilka glow to nie jedna tylko gdzie to jest w modelu e 46 2.0 Diesel ????

Popatrz na węze od chlodnicy idace do kabiny, a napewno znajdziesz - jest po prawej stronie na wysokosci nadkola. Polecam jednak diagnostyke na kompie, tego typu przypadlosci są bezblednie lokalizowane.

Xdrive

Koder

• 4 tygodnie później...