Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od tygodnia jestem posiadaczem 528iA Kombi +LPG i jak zgasze silnik przez jakis czas słychać dzwine dzwięki zza panelu klimatyzacji takie delikatne stukanie czy to normalne jak jade nie słychać a jak zatrzymam wóz i zgaszae silnik to słychac :| co to takiego jest??

pozdrawiam

tak to normalne. Po 15 minutach zazwyczaj się ucisza. Jeśli zacznie ci się rozładowywać akumulator to wtedy będziemy myśleli dalej :wink:

Opublikowano
Witam od tygodnia jestem posiadaczem 528iA Kombi +LPG i jak zgasze silnik przez jakis czas słychać dzwine dzwięki zza panelu klimatyzacji takie delikatne stukanie czy to normalne jak jade nie słychać a jak zatrzymam wóz i zgaszae silnik to słychac :| co to takiego jest??

pozdrawiam

tak to normalne. Po 15 minutach zazwyczaj się ucisza. Jeśli zacznie ci się rozładowywać akumulator to wtedy będziemy myśleli dalej :wink:

Co dokładnie masz na myśli???

Opublikowano
ano to ma na myśli, że jeżeli rozładuje Ci się akumulator to znaczy, że brzęczy Ci coś innego niż wszystkim (chyba we wszystkich E39, nie wiem jak w innych Exx, brzęczy to coś po zgaszeniu silnika)
Opublikowano

Miałem podobny problem i znalazłem odpowiedź na forum... okazuje się, że to wiatraczek klimatyzacji, znajdujący się za panelem. Nie rozładowuje akumulatora, po prostu kręci się ok 15 min po zgaszeniu auta i włącza się w momencie otwarcia samochodu... jednak nie zawsze. Wiatraczek jest prawdopodobnie zabrudzony i po nazbieraniu się odpowiedniej ilości kurzu, zaczął "chodzic" głośniej...

Pozdrawiam

///Mpower