Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem zainteresowany zakupem assistance ADAC.

Poczytalem troche o roznych assistance i jest to jedna z niewielu firm ktora w razie 'W' sciagnie na lawecie samochod do kraju (jesli nie uda sie go naprawic na miejscu).

Czy ktos z Was posiada takie ubezpieczenie?

Jak je wykupic?

Niestety strona www.adac.de jest praktycznie w calosci po niemiecku i nie moge znalezc przedstawiciela w PL.

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95

Opublikowano

Kolega mieszka w niemczech (ma tez niemiecki paszport) i sie zapisal.

To nie ubezpieczenie/assistance tylko jakies czlonkostwo w ADAC.

Tez go mecze aby zbadal sprawe jak to z zapisami jest - w sensie czy ja tez moge.

Jak bede mial jakiego newsa to zapodam

---------------------------------------------

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)

Opublikowano

znalazlem na astronie ADAC fragment po angielsku

znalazlem na sieci nawet kontakt :

061 831 98 88 do ADAC Polska,

chociaz to troche dziwne bo na ich stronie nie ma info o siedzibie w Polsce, porozmawialem z kobieta poprosila o dane adresowe i mowi ze formularze przyjda poczta z centrali ADAC, pozniej trzeba oplacic skladke przlewem na konto ADAC i juz,

hmm brzmi interesujaca, z tym ze to jest assistance na kierowce, a nie na samochod, czyli mozesz prowadzic rozna auta i jak sie cos stanie to dzownisz, podobno dziala w calej europie i na infolini mozna sie dogadac po angielsku - zobaczymy, ja bede probowal wykupic czlonkostwo

528iA Touring pali srednio:

http://images.spritmonitor.de/166705_5.png LPG/Pb95

Opublikowano
Zwykle czlonkowstwo ADAC daje "assistance" tylko w Niemczech, zeby miec to w calej Europie, trzeba wykupic czlonkowstwo "ADAC Plus".

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
Ostanio jak byłem w Niemczech proponowała mi babka z ADAC taki "ubezpieczenie" na całą Europę za 78 euro. Holowanie za darmo w całej europie, udział w kosztach napraw itp. Rozmawiałem też ze znajomą co ma takie coś i mówiła że serio jak wymieniali silnik w aucie to pokryli 50% kosztów, więc chyba warto. Aha mówiła też jeszcze że ktoś z jej rodziny przyjechał do Niemiec i auto mu się zepsóło na autostradzie a że ma assistanc w AXA i tam jest za darmo holowanie zadzwonił po hol, a że w Niemczech odrazu łączy z ADAC (no chyba że się zna jakiegoś prywatnego) to przyjechał gość popatrzył na to assistanc i odjechał bo powiedział że oni nie uznają assistanc AXA :)

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg