Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie mam problem zawsze jak rano wsiadam odpalam jade jest chwile ok po chwili radio sie wylacza i wywala mi komunikat fun flat indicator failure czy moze ktos mi wytlumaczyc o co chodzi
Opublikowano
cytat z wyświetlacza niedokładny. A kasujesz po każdym pompowaniu RPA? Jeśli nie to użyj swojej instrukcji obsługi. Jeśli to nie pomoże (a pewnie nie, bo czemu radio by się wyłączało - na amen?) to trzeba do serwisu, niech sprawdzą.
PawełH
Opublikowano
wejdz w panej serwisowy, wprogramuj na nowo koła i po sprawie. tak się dzieje za każdym razem przy zmianie opon czy kół
Opublikowano

Powinno Ci sie wyswietlic RUN FLAT IDICATOR. System powiadamia o spadku cisnienia w jednym z kol. Jezeli cisnienie w kolach masz sprawdzone sprobuj to zresetowac (mialem to u siebie kiedy zapakowalem 4 osoby z bagazami, pod wplywem obciazenia komputer wyswietlil ze mam dziure w jednej z opon).

Zresetowalem RPA:

wcisnij: menu, wybierz VEHICLE SETTINGS, nastepnie RPA, SET TYRE PRESSURE, YES, INITALIZING, STATUS ACTIVE.

Daj znac czy sie udalo.

pozdrawiam

Opublikowano
co do radia wylacza sie i wlacza a jak mam zrobic w tym RPA kasowanie i PROGRAMOWANIE KOLA jakie mam miec cisnienie w kolach

Na progu przy drzwiach kierowcy jest naklejka. Poszukaj sobie.

Sciagnij sobie instrukcje z netu w formacie pdf. Jest na stronie www.e60.net po angielsku oraz po niemiecku. Jezeli nie rozumiesz tych jezykow, to kup sobie instrukcje w ASO-przyda sie.

pozdrowienia

Krzysztof

• 11 lat później...