Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich klubowiczów: mam problem z moim bme e36 325i (m50)wymieniłem uszczelkę pod głowicę, splanowalem głowicę i po remoncie dziwnie chodzi na wolnych obrotach, lekko faluje na obrotach, silnik ma swoją moc. z góry dzieki i pozdro:) :mad2:
Opublikowano

Hello :) Może to zwykły zbieg okoliczności i na przykład silnik krokowy zaczął szaleć :D Skoro mówisz, że silnik trzyma moc to chyba nic poważnego się nie dzieje :mrgreen:

Wpisz w wyszukiwarce "falujące obroty" czy coś podobnego i zacznij od tych najprostszych czynności tj. przeczyszczenie krokowca itd. :o

:)
Opublikowano
Najprostrza czynność to prześledzenie wszystkich połączeń... zmieniałeś głowicę a może nie podpiąłeś jakiegoś podciśnienia?? Odmy, odpowietrzenia zbiornika paliwa?? ja tak miałem :cool2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
DZIEKI Wielkie. krokowca przeczyszczałem, kolektor ssący ściągałem ponownie i patrzyłem wszystkie uszczelki węże, dzisiaj mierzyłem ciśnienie: na każdym jest po tyle samo ok 10?! (nie wiem ile powinno byc)może sonda ale odpinałem ją podczas pracy silnika i dalej tak samo. Jak wyciągnę wtyczke z przepływomierza to jakby lepiej chodzil, ale nadal nie wiem co robić. może żle złożyli głowicę (źle włożone samoregulatory i ma przedmuchy???) POMOCY
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
DZIEKI Wielkie. krokowca przeczyszczałem, kolektor ssący ściągałem ponownie i patrzyłem wszystkie uszczelki węże, dzisiaj mierzyłem ciśnienie: na każdym jest po tyle samo ok 10?! (nie wiem ile powinno byc)może sonda ale odpinałem ją podczas pracy silnika i dalej tak samo. Jak wyciągnę wtyczke z przepływomierza to jakby lepiej chodzil, ale nadal nie wiem co robić. może żle złożyli głowicę (źle włożone samoregulatory i ma przedmuchy???) POMOCY

A może jeszcze zrób reset?

Może się nauczył jakichś głupich ustawień i teraz je stosuje?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!