Skocz do zawartości

Połączenie z telefonem!! Duuuże Piwo, dla tego kto da rade;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zwracam sie do Was specjalistów w dziedzinie, mianowicie chodzi mi o połączenie telefonu przez bluetooth w e53, przeczytalem juz chyba wszystkie posty i w żadnym nie ma takiego problemu jak mój.. Paruje telefon, na nawigacji 3 lampki migaja, po czym wyświetla się kominikat: Paring Succeded i .... nic sie nie dzieje, na telefonie ( sprawdzalem nokia 6230i, 6310i, SE, i jeszczed kilka róznych) na telefonach pojawia sie komunikat po sekundzie: Odłączono i tak w koło.... :mad2: spotkał się ktoś z was z podobnym problemem? (w podłokietniku mam miejsce na nokia 6310i) Może da się ten moduł zresetowac? bede wdzięczny za każda pomoc, Pozdrawiam!
Opublikowano

to jest problem z my synch w noki nowszy firmware i bedzie ok. W mojej e70 z telefonem nokia E51 bylo identycznie....

p.s Chybam, ze nie masz jeszcze ustawionej autouwierzytelnienia na telefonie...

Opublikowano
w opcjach telefonu musisz ustawić połącz Automatycznie lub uwierzytelnić połączenie. Ale najpierw musisz wykasować wszystkie sparowane telefony z Autem tym sposobem można mieć max 5 telefonów sparowanych i każdy następny sparowany telefon nie będzie się łączyć.Postępuj zgodnie z instrukcja i wszytko będzie śmigało, ponadto nie wszystkie telefony są obsługiwane w pełni,ale przychodzące i wychodzące rozmowy będą funkcjonować.
Opublikowano

Dzieki Koledzy :)

Kasowanie telefonów odbywa sie podczas wcisniecia przycisku do Paringu na 10 sec, potem chwile piszczy i pisze devices deleted.. biore sie do parigu od poczatku, tak jak napisaliscie i dalej nic... :mad2: :mad2:

nokia 6300 polaczyla sie na 10 sec po czym oznajmila ze polaczenia brak :jawdrop:

a 6310i jak ja wloze do tego uchwytu tez wybija polaczenie... :duh:

rece opadaja....

dzieki za wszelkie rady :modlitwa:

Pozdrawiam

Opublikowano
spróbuj z pozycji telefonu wymusić połączenie , podczas parowania telefonu zawsze rozłącza połączenie w tym przypadku wystarczy wyłączyć i włączyć zapłon i ponownie z pozycji telefonu wymusić połączenie po udanym parowaniu , a następnie opcje Bluetooth (musi być widoczny, nie ukryty ),uwierzytelnienie połączenia i Automatyczne łączenie .
Opublikowano

Duże Piwo Dla Ciebie Elvish ;)

Dało rade, ale na starej motoroli v3, moze update w nokiach pomoze, czyli BT dziala normalnie, tylko zle parowalem telefon :mad2: Jeszcze raz dzieki serdeczne !!! :clap: :clap: :clap: :modlitwa:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nokie 6310 nie chcą działać z X5. Z brata telefonem było tak samo, po chwili tracił połączenie, myśle że to wina softu fona. Z nowymi Nokiami działało. Witam sąsiada memo ;)
Opublikowano
u mnie testowalem z palmtopami i dziala z Htc kaiser (mda vario 3) oraz HTC Touch Pro (Raphael) i HTC Diamond . Dziala import ksiazki telefonicznej i mozna odczytywac/kasowac smsy i emaile na glownym ekranie, pokazuje takze ikonke roamingu za granica.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Czesc, Iphone działa! :lol:

Dziwne, nowsze nokie nie działają, a Iphone- bez problemów!

Pokazuje zasięg, baterię, kontakty...

Pozdrawiam Wszystkich!

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

czy ktoś może testowałnokie n96 i parował z e61???

Niby udało mi się sparować ale nic więcej nie mogę zrobić

Na głównym ekranie widzę swój telefon ale nic więcej nie mogę zrobić

może ma kotoś instrukcję po polsku albo angielsku

pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie pomocy bo już mnie trafia :mad2: Tel.sony ericsson k800i sparowałem tak w mojej e-53 naciskam w podłokietniku przycisk słuchawki poczym zapalam zapłon,swieca lampki wszystko ok znajduje telefon wpisuje kod ,przyjmuje go gasze zapłon.I po ponownym odpaleniu auta czy wejściu do auta telefon się kontaktuje z autem i zaraz rozłacza jak wcześniej kolega przedemna pisał i wyprubowałem już mnustwo tel i ciagle to samo czyli nic bo nie działa.wczoraj ku mojemu zaskoczeniu iedy jechałem autkiem samo sie połaczyło i prowadziłem rozmowe przez zestaw w aucie.Myslałem ze juz bedzie ok choć i tak nie miałem ksiażki w telefonie ani nic zimportowanego ale nie stety na drugi dzień juz znów nic nie działało :duh: prosze pomocy?!!!z góry dzieki za wszelkie porady :?:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Prosze o Pomoc.. Sparwowalem Telefon Nokia e52 (symbian) Lecz nie pobiera mi Kontaktow i sms.. Jesli wybiore numer polaczenie sie rozpoczyna.. Ale nie mam listy kontaktow.. Co zrobic?? z Sony Ericsson k530i dziala bez zarzutu.. a Tutaj nie..
Opublikowano
To jest problem z symbianem. U mnie 4 telefony działają bez zarzutu natomiast nokia z symbianem tylko się łączy ale nie pobiera kontaktów.