Skocz do zawartości

Sworzeń przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie zawieszenia przedniego Natomiast mam do wymianny sworzeń w przodzie(chodzi o ten ktory wchodzi w kolo) czy ten sworzeń można wymienić, bo któś mi mowił że trzeba cały wachacz, jeśli można wymienić to jakiej firmy brać?

pozdr

Opublikowano

do wymianny sworzeń w przodzie(chodzi o ten ktory wchodzi w kolo) czy ten sworzeń można wymienić, bo któś mi mowił że trzeba cały wachacz,

W E36 można go wymienić - przynajmniej ja wymieniałem w sedanie.

Pzdr,

Opublikowano

Wymienić można tylko że dobrze jest mieć prasę-jak nie masz to robisz takie tuleje z rury żeby można je było dobrze wbijać młotem

Jak mi powiedział za wymianę 2 tulei i 4 sworzni coś ~400zł to podziękowałem i zrobiłem to z kolegą na kanale.

Ja kupiłem 4 sworznie febi, tuleje Lemförder, i przy wymianie jeszcze zobaczyłem że końcówki drążków stabilizatora lipne to poleciałem i kupiłem nie pamiętam jakiej firmy nawet bo chciałem wymienić wszystko i mieć spokój.

Opublikowano
podepne się pod temat gdyż też mam do wymiany jeden ten krótki sworzeń tylko że wachacze mam chyba orginalne BMW (nie meyle) i mam pytanie czy to bez różnicy bo podobno w orginalnych wachaczach sworznie sa nie wymienne czy to tylko kwestia dobrej prasy...?
Opublikowano
  • Autor
ok tnx
Opublikowano
podepne się pod temat gdyż też mam do wymiany jeden ten krótki sworzeń tylko że wachacze mam chyba orginalne BMW (nie meyle) i mam pytanie czy to bez różnicy bo podobno w orginalnych wachaczach sworznie sa nie wymienne czy to tylko kwestia dobrej prasy...?

Dla chcącego nic trudnego :) da się

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Da się.

Robiłem sam u siebie kiedyś.

Największy problem nabić tak , żeby ich od razu nie rozwalić. < są bardzo ścisło spasowane>

Ja zakładałem lemfordery. Są wytrzymałe. :cool2:

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!