Skocz do zawartości

ile moze wazyc skrzynia w 1.8 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Simka, jak w temacie....

Ile kg moze wazyc skrzynia w e36 1.8 m40 ??

I czy dalbym rade wyjac ja sam, ale nie mam ani kanalu ani podnoanika, poprostu tak o na lewarku auto w gore albo cus????

Bo chodzi glownie o to ze musze wymienic uszczelniacz na wale, bo ciknie miedzy silnikiem a skrzynia, gdzies od gory ze skrzyni, korek spustowy, i z tylu skrzyni na yjsciu chyba.... Mechanik mi powiedzial 250zl za zdjecie skrzyni i wymiane szczelniacza w silniku, plus po 50 zl za kazdy nastepny szczelniacz i plus jeszcze 100 za sprzeglo...

Opublikowano
nie ma szans,nawet z kanału do niektórych śrub jest wredny dostęp.Poza tym trzeba ściągnąć wał bo skrzynia nie wyjdzie.Nie wspominając o tym że jedną śrubę na obudowie skrzyni ukręciłem przy ściąganiu.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Ja wyciągnąłem skrzynie bez problemu, tyle że w kanale. wymieniałem sprzęgło z dociskiem, a przy okazji simering bo troszkę ciekło. Gorzej już było z włożeniem jej z powrotem, ale to też jest do zrobienia. Dostęp do niektórych śrub rzeczywiście jest słaby, chociaż mi to nie sprawiało większych problemów- mam pneumatyka i wystarczyła odpowiednia przedłużka. Wszystko jest do zrobienia, ale na kanale i z odpowiednimi narzędziami jest o wiele łatwiej. Powodzenia.