Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kolego pawel sitek. kto ci takich bajek naopowiadał że po wklejeniu szyby nie można jeździć? tylko przez pierwsze 3 godziny najlepiej przy zamykaniu drzwi opuścić boczna szybę by nie powstawało ciśnienie wewnątrz auta które by mogło ja wypchnąć.
Opublikowano
kolego pawel sitek. kto ci takich bajek naopowiadał że po wklejeniu szyby nie można jeździć? tylko przez pierwsze 3 godziny najlepiej przy zamykaniu drzwi opuścić boczna szybę by nie powstawało ciśnienie wewnątrz auta które by mogło ja wypchnąć.
A to moze masz inna technike na ten zabieg, szukajac miejsca najbardzej dogodnego cenowo sami Panowie mowili zebym sie liczyl z tym ze po wklejeniu nowej szyby symboliczne 3-5 h najlepiej nie jezdzic-postawic auto w cieniu i jesli nie ma cisnienia to nie jezdzic . W TVN Turbo byl odcinek gdzie wymieniali szybe w Golfie V i to samo bylo powiedziane.
Opublikowano
.Pamietaj po klejeniu nie mozna jezdzic od razu.

Ja jeździłem i nic się nie działo. Może zleży gdzie i jak wstawiają??? Dostałem także gwarancję 60 m-cy na wstawienie.

mycie wszystkich szyb, 2L płynu do spryskiwacza oraz odkurzanie wnętrza było gratis :P.

Pzdr,

Opublikowano
Ja wstawiłem swoją za rekordowo niską cenę 280zl Sam nie mogłem w to uwierzyć że tak tanio :D I też jeździłem zaraz po wstawieniu... A musiałem wymienić bo jakiś palant z wiatrówką się nudził... :evil:
Opublikowano
I pamiętaj żeby wybrać firmę co z hologramem sobie poradzi i przerzuci. Co by do komunikacji nie latać i kupować druga naklejkę
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

potwierdzam po wstawieniu wróciłęm normalnie do domu, tylko podkleił mi szybę na dwie tasmy od góry. nic nie ciekło, nic nie wypadło. :lol:

Pewnie tak powinien wygladać wzorowa wymiana szyby. To tak jak z dentystą że czasami mówi by nie jeść zjemy iteż bedzie ok - chyba że mamy pecha :duh:

Opublikowano
po wstawieniu to w zależności od kleju od godziny do 24 godzin nie można jeździć z reguły to 1 godzina chyba że są kurtyny wtedy 2 lub 3 ale warto poprosić o pokazanie kleju wtedy macie pewnosc

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
acha cena szyby to od 200 zł montaż od 60 ale większość warsztatów weźmie ok 350zł bo zarobić trzeba

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
ja za wymiane przedniej w warszawie zapłacilem 420 zł, razem z wymianą (130zł) uszczelką (30zł) i szybą (260zł), wymieniałem od razu boczną za 250zł i trójkącik za 150zł bo mi jakieś durnie wybili szyby żeby zabrać cb-radio. Szyby wymieniałem w jaan glass w warszawie na łodygowej i jestem bardzo zadowolony, wszystko pięknie zrobione, zero śladów, sprzątnięte, wyczyszczone, nawet naklejka zmieniona została.