Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych klubowiczów i proszę o pomoc z moim problemem:

jakis czas temu kupilem bmke taka jak w temacie po lekkim dzwonie z przodu; na samochodach znam się malo ale postanowilem powoli ja sobie naprawic, problem polega na tym że nie moge jej uruchomic- po przekreceniu kluczyka slychac jedno klikniecie spod maski i koniec. Slyszalem od kogos ze jak auto ma wypadek i wywala poduszki to komputer odcina zaplon czy cos takiego i ze jest jakis guzik aby wszystko wrocilo do normy- czy to prawda???

Opublikowano (edytowane)
To o czym piszesz to najprawdopodobniej przewód pirotechniczny ale czy to jest wina Twojego problemu to nie wiem. Wpisz na allegro to zobaczysz jak to wygląda ;) Edytowane przez ShakeIt
Opublikowano
Ja bym stawiał na ten przy akumulatorze,na plusowej klemie,taka czarna obudowa,sprawdz czy nie jest wystrzelony,ale z drugiej strony jak ci coś pyka to znaczy że prąd jest,ale sprawdz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten patent o którym piszesz jest m.in. w Fiacie ale w BMW nie ma czegoś takiego. Rozrusznik kręci czy jest cisza ?? Może aku jest słaby ?? Jakieś kontrolki sie zapalają ?? Napisz coś więcej.
Krzysztof
Opublikowano

Jak to w e46 nie ma przewodu pirotechnicznego przy akumulatorze????????

A ta czarna skrzyneczka na przewodzie + to co to jest???

Opublikowano
w e46 masz kleme z ładunkiem pirotechnicznym.przy wypadku rozłącza on przewód od klemy.zobacz przy aku w bagażniku,jeśli przewód jest wystrzelony to rozbierz tą czarną obudowe i wciśnij go na miejsce
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz poduszki zawsze są pirotechniczne pasy. Chodzi o to że w niektórych autach masz tzw wyłącznik wstrząsowy. Jak jst wypadek odcina zapłon i takie tam.
Krzysztof