Skocz do zawartości

Tuleja wahacza przedniego- podejdzie od M'ki ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam e36 sedan silnik 1.8.

Musze wymienic tuleje wahacza przedniego, chodzi o ta tuleje co jest przykrecana do podlogi. Mam takie pytanie, podejdzie ta tuleja z M'ki czyli ta pelna?? Bo podobno kolo jest bardziej ztabilne i sztywniejsze niz na tej zwyklej tulei, zastanawia mnie tylko jedcno dlacze e pene tuleje maja otwor przesuniety w bok i dlatego nie jestem do konca pewny czy podejdzie.

Jak myslicie??

Opublikowano

Niekoniecznie, ja kupowałem tuleje od M3 3.2 i otwory były centralnie (to zależy od modelu M3).

Kupowałem tuleje Lemfordera, bodajże LMI20578 (2 szt. w opakowaniu).

Polecam tą modyfikacje, auto prowadzi się dużo inaczej, ostrzej reaguje na skręty kierownicą... ale na początku ciężko było mi się przyzwyczaić :-)

Moje BMW 330d E46 Sedan '04 (manual) wciąga średnio:

http://www.motostat.pl/user_images/15057/icon1.png

Opublikowano

to gitara to zakupie takie pelne tuleje....

a wlasnie jak je zmienie to nic sie nie zmieni w polozeniu ahacza czy jakos tak??

i czy jak je zmienie to uda mi sie przejechac z 10km bez ustawionej zbieznosci, nic sie nie stanie? bo taki dystans mam tam gdzie zbieznosc robia...

Opublikowano

Właśnie położenie wahacza się zmieni i dlatego trzeba zrobić zbieżność. A przez te 10km nic się stać nie powinno,tylko jedź powoli bo nie wiadomo jak auto się będzie zachowywało.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Polecam tą modyfikacje, auto prowadzi się dużo inaczej, ostrzej reaguje na skręty kierownicą... ale na początku ciężko było mi się przyzwyczaić :-)

Taaaaa - szczególnie, że zawieszenie (sprężyny, amortyzatory) zostały fabryczne.

Jedyną zaletą takiego rozwiązania jest to, że ta tulejka jest pełna w środku i nie jest tak mocno podatna na zerwanie.

Opublikowano

o ile sie nie mylę piotrowi chodziło o seryjne - nie obniżone nie utwardzone.

Co z tego że zmienisz markę ??

takie tuleje sprawdzajasie w sportowym zawiasie, progresywne spręzyny to tez niższe, i utwardzone amorki, z resztą te tuleje są do tego przystosowane bo jak wiadomo eMka nie ma zawiasu typu Enduro... :mrgreen:

a te eibachy to masz zglebione czy seria?

Opublikowano
to gitara to zakupie takie pelne tuleje....

a wlasnie jak je zmienie to nic sie nie zmieni w polozeniu ahacza czy jakos tak??

i czy jak je zmienie to uda mi sie przejechac z 10km bez ustawionej zbieznosci, nic sie nie stanie? bo taki dystans mam tam gdzie zbieznosc robia...

Myślę że nawet jakbyś miał nie 10 a 50 to możesz jechać powoli-nic się niestanie na pewno