Skocz do zawartości

Padl akumulator po naladowaniu STOJE!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o pomoc mam problem. nie mam instrukcji mam swoje pierwsze BMW od kilku dni i mega czape :/// otoz nie zwrocilem uwagi ale mialem luzny przewod masy na klemie przy akumulatorze przez co rozumiem nie doladowywal sie akumulator i w koncu padl! Jest nowy zajebiaszczy KAGER wiec musi byc oki. Podladowalem go ale niestety juz nie odpalilem mojego autka :(( na pewno powlaczaly sie jakie zabezpieczenia ale jakie?? imo w kluczyku sie rozkodowalo czy moze musze cos zrobic z samym autem! Prosze Was o pomoc bo moje auto stoji u moich starszych na budowie ;/ nie wiem co robic auto bylo sprawne i wszystko bylo super jest to sliczne zadbane auto model z 99/00

aha co najwazniejsze po przekreceniu kluczyka oczywiscie choinka sie swieci wszystko pasuje tylko gdy chce go odpalic jest totalna cisza! niec nie reaguje ! rozrusznik nawet nie kliknie juz nei mowiac o obroceniu sie... a wiec jest to problem elektryczny, jedyne co moze mi chodzic po glowie to zepsuty wklad w stacyjce ale to za mlode auto o zbyt malym przebiegu na taka niespodziewajke...

Opublikowano
ps. jutro musze podjechac tam z mechanikiem aby na krotko sprobowal jakos odpalic mi auto. jezeli sie uda to ok znaczy sie ze poszedl elektryczny wklad stacyjki co mozna szybki i latwo naprawic za w miare rozsadne pieniadze. problem w tym ze od akumulatora do rozrusznika jest tutaj zajebiaszczo daleko ;/// i w dodatku to ze odpali nie powie mi ze to na 100% wklad wiec najpierw musze wyprobowac techniki z imobilaizerem. czekam na sugestie
Opublikowano
ja jak miałem słaby akumulator też się wszystko świeciło w środku a rozrusznik nawet nie próbował kręcic
........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
ja jak miałem słaby akumulator też się wszystko świeciło w środku a rozrusznik nawet nie próbował kręcic

dokładnie, słychać conajwyżej małe pyknięcie i nic więcej, ale nie kręci w ogóle. Autorowi watka proponuję go naładować dłużej, albo zmienic bo może jest już całkiem wyeksploatowany.

Opublikowano
Podmien akumulator na jakikolwiek inny, moze byc nawet z malego auta - nic mu sie nie stanie przez jedno uruchomienie siodemki i bedziesz wiedzial czy to aku jest winny.