Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chyba bede musial jechac na ustawienie zbieznosci ale spotkalem sie z bardzo rozbieznymi stwierdzeniami co do tego czy w E32 jest regulowana zbieznosc tylnych koł. w ziwazku z czym pytam czy w E32 z 1988roku ustaiwa sie zbieznosc tylnych koł??? z gory dzieki za odpowiedz
Opublikowano

w E-36 po wymianie tulei na wachaczach tylnich musiałem ustawiać zbieżność z tyłu! ale robi sie to tylko gdy było coś robione przy zawieszeniu bo po wymianie głownych części przy wachaczach zmienia sie troche ich położenie a tym bardziej po odkręceniu mocowania!

nawet kiedyś w maluchu miałem podobną sytuacje bo na łapie od wachacza są otwory jajowate specjalnie do małej regulacji

tak wiec myslę że u ciebie na 100% też masz możliwośc ustawienia zbieżności kół tylnich a warto to sprawdzić bo jeśli poprzedni właściciel coś tam kombinował a nie ustawił tego później to będzie zbierało opony

Opublikowano
W E34 z tylu nie ustawia sie nic. Mysle, ze w E32 bedzie miala podobnie. Jak masz bardzo szerokie kola i zbiera ci je od wewnatrz to zupelnie normalne.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
w sumie to na razie nic sie takiego nie dzieje zbym ustawial zbieznośc z tyłu tylko poprostu slyszalem ze trzeba z tyl tez ustawiac , a dzis bede jechal na ustawianie przodu bo cos jest nie tak a przednie zawieszenie bylo robione , wiec zakladam i mam nadzieje ze to tylko wina nie ustawionej zbieznosci . dzieki za odpowiedzi . Pozdro for fanatics BMW :dance:
Opublikowano
W E34 z tylu nie ustawia sie nic. Mysle, ze w E32 bedzie miala podobnie. Jak masz bardzo szerokie kola i zbiera ci je od wewnatrz to zupelnie normalne.

Oj nie był bym tego taki pewien, sam na 100% nie wiem ale słyszałem od wielu osób że w e34 ustawia się kąty pochylenia koła, być może są to tylko plotki tak jak z tym że w licznikach podczas testu wyświetla się autentyczny przebieg :lol: :lol: :lol:

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Oj nie był bym tego taki pewien, sam na 100% nie wiem ale słyszałem od wielu osób że w e34 ustawia się kąty pochylenia koła, być może są to tylko plotki tak jak z tym że w licznikach podczas testu wyświetla się autentyczny przebieg :lol: :lol: :lol:

Poczekajcie tak z tydzień, to Wam napiszę czy się ustawia w e34 z tyłu cokolwiek czy nie :)

Opublikowano
bylem wlasnie na ustawianiu zbiezności i gość który mi ją ustawiał (sam jest osiadaczem E32 750) twierdził ze z tyłu zbieznosci sie nie ustawia , ze dopiero ponoc w E38 jest regulacja , ale przyznam ze facet był mało przekonywujący
Opublikowano

mowil dobrze

nie ustawia sie, podobnie jak w e34

jak jest krzywo to tylko blacharz pomoze...

albo w malym zakresie mozna zalozyc jakies tuleje, ale to jesli jest male skrzywienie

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Nie reguluje sie ustawien tylnych kol bo sa na belce i juz. W E38 i to tez nie we wszystkich mozna regulowac tylnie kola

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []