Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Czy do modelu E34 będą pasowały fotele i kanapa od E39?

Chodzi mi o welurowe siedzenia.A tak poza tym, gdzie można kupić welurowe

siedzenia od E34 w naprawde super stanie?

Opublikowano
według mnie nie będą pasowały a zwłaszcza tylna kanapa. Jest wogóle inaczej przeprofilowana niż w E34. Jak masz porwane siedzisko kierowcy to radzę poszukać prawego fotela i przełożyć sam materiał. W poprzedniej E34 tak robiłem i było ok. Jak sprzedawałem auto to się nadziwić nie mogli że fotel nie porwany a auto na blacie miało prawie 350tys. Wszystko pasuje elegancik a i roboty nie ma aż tak dużo
Opublikowano
W ASO dżołk ;). Raczej nie podpasujesz ich 39 jest chyba troszkę szersza ale mogę się mylic.

" _______

/________\

OO=[][]=OO > ///M-POWER

[#]--------[#]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
według mnie nie będą pasowały a zwłaszcza tylna kanapa. Jest wogóle inaczej przeprofilowana niż w E34. Jak masz porwane siedzisko kierowcy to radzę poszukać prawego fotela i przełożyć sam materiał. W poprzedniej E34 tak robiłem i było ok. Jak sprzedawałem auto to się nadziwić nie mogli że fotel nie porwany a auto na blacie miało prawie 350tys. Wszystko pasuje elegancik a i roboty nie ma aż tak dużo

Jak idzie przełożyć materiał? bo ja u siebie mam podarty i chce wymienić a mam 2 komplet cały w bdb jakości

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano (edytowane)
Jeżeli chodzi o oparcia to zdejmujesz tylnią obudowę,jest na dwóch zatszaskach pod nią materiał z tego co pamiętam trzyma się na haczykach wystajacych ze stelaża jak jusz zdejmiesz z tyłu dookoła ,to póżniej dwa szwy z przodu mocowane obrączkami do drutów zatopionych w gąbce, spowrotem zamiast starych obrączek proponuję ogólnodostępne plastykowe opaski zaciskowe,aha trzeba odkręcić podłokietnik.Z siedzeniem jest tak samo z tym że lepiej wykręcić siedzenie bo haczyki są od spodu trudno dostępne,trochę cierpliwości i powinno się udać. Ztylnią kanapą tak samo ,trzeba zdemontować odpiąć dookoła,póżniej wszystkie szwy wciągane od przodu,zagłówki rorpina się od spodu szew to dwa zakleszczone paski plastykumożna rozpiąć czymś ostrym. Edytowane przez Jagielsky
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki :cool2:

Na dniach może się za to zabiorę, jak będzie mi się chciało :mrgreen:

http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano
wymontuj fotel. Zdemontuj plastykowe osłony boczne, od spodu masz metalowe ząbki za które zaczepiany jest materiał. Powoli pojedyńczo aż zdejmiesz cały materiał.