Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie musze sie przedstawiac i chyba mojego auta, problem wiaze sie znowu z silnikiem, a moze bardziej z jego nie domaganiem, jak sobie ktos przypomni pisalem juz ost o tym ze nie ma mocy itp.Bolaczka v12 sa te gumy na kolektorach,uszczelnilismy je z kolega z forum,bylo dobrze przez 2 dni.(gumy nie byly spekane, sparciale itp)Wkurzylem sie i oddalem do serwisu bmw w Wojkowicach na slasku, ktory byl polecany przez was i bylo o nim na forum,zaryzykowalem,auto trzymali 6tygodni.Pierwsze w kolejnosci poszly wtryski do czyszcenia bo co niektore laly, pozniej zlokalizowali rozszzcelnienie wlasnie na kolektorze ale wlasnie na tej jedej stronie, od poczatku gdy kupilem caly czas cos ta lewa strona nie wspolpracowala. Zdjeli kolektory wzieli gume na prase czy tam jakis stol chyba i dotarli zeby wyrownac powierzchnie, po zlozeniu jest to samo, caly czas ta lewa strona ssie powietrze. Nie rozumie tylko jednego czesc z was ma to sa soba i jezdzi na ,,silikonie,, silniki maja ponad 300 a moj ma tylko 260 i zlosliwie nie chce pracowac jak nalezy. Proponowali mi kupno nowych oczywiscie za 1800zl, a ja juz 1100 mam zaplacic za sama robote, co radzicie??
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano
a jesteś pewnien że gdzieś zasysa to powietrze? może nie przez uszczelki pod kolektorami a np. przez uszczelki wtrysków? sprawdź wszystko od początku sprężanie , podciśnienie .....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
hmm a jak wyglądało czyszczenie wtryskiwaczy?? Czy zdejmowali listwę, czy poprostu silnik pracował na jakiejś miksturze, bo jak wyjmowali wtryski to pewnie nie zakładali starych oringów.
Opublikowano
na lewej stronie wiecznie bylo slychac ..mozna to bylo opisac do strzelania w wydech, takie lekkie detonacje, w innym serwisie tez mi zlokalizowali nieszczelnosc z lewej strony tylko nie bawili sie w,,zaprawianie i lepienie starych gum,, tylko od razu nowe. Oringi na wtryski kupilem nowe za 9zl szt, moze mialy ze 100km, listwy wyjmowali cale.
fajne autko, tylko maly silnik")