Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ,proszę o pomoc co moze być,jeśli bardzo mi ''fiksuje'' wskaźnik chwilowego spalania,tzn.jak podjeżdżam po skrzyzowanie i wrzucam luz to wskażnik zamiast isć do góry to wskakuje na np 20 l, chwolowego spalania ,zauwazyłem ze jak spadaja obroty to w tym samym momencie wskaźnik chwilowego też razem ze wskazówką idzie w jednym kierunku.a drugi problem mam taki że strasznie czuć paliwem w okolicach tylnego lewego koła,co to może byc ,prosze o jakąkolwiek pomoc,pozdrawiam Grzegorz
grzegorz
Opublikowano
witam ,proszę o pomoc co moze być,jeśli bardzo mi ''fiksuje'' wskaźnik chwilowego spalania,tzn.jak podjeżdżam po skrzyzowanie i wrzucam luz to wskażnik zamiast isć do góry to wskakuje na np 20 l, chwolowego spalania ,zauwazyłem ze jak spadaja obroty to w tym samym momencie wskaźnik chwilowego też razem ze wskazówką idzie w jednym kierunku.

Auto zagazowane? Kumpel tak ma po zagazowaniu, ale w niczym to w sumie nie przeszkadza.

a drugi problem mam taki że strasznie czuć paliwem w okolicach tylnego lewego koła,co to może byc ,prosze o jakąkolwiek pomoc,pozdrawiam Grzegorz

Hmmm....zbiornik masz przed tylnymi kołami, nie cieknie nic? Zdejmij kanapę, może coś się rozszczelniło.

Opublikowano
co do wskaźnika chwilowego zużycia paliwa to może to być wina uszkodzonego przepływomierza, albo jak autko masz zagazowane to może spec co to robił "podkręcił" na przepustnicy wolne obroty - wtedy też tak jest - kiedyś tak zrobiłem w E30 325i bo nie chciała wolnych obrotów na gazie trzymać
Opublikowano
U mnie występuje ten sam problem.Z tą różnicą,że w momencie wrzucania na luz podczas postoju,wskazówka leci do okolic 10l ,a pózniej wraca do zera!!!Co to maże być?
Opublikowano

co do zapachu paliwa: sprawdz przewody - tam wlasnie wychodza (jesli na "oko" nic nie widac, to podloz pod auto np. worek papierowy (szary) - jesli cieknie zostanie na nim sucha plama

Ekonomizer - opisz dokladnie bo nie wiem o co kaman... Po wrzuceniu na luz ogolnie wskazowka ekonomizera dopiero po krotkiej chwili wraca na swoje miejsce

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
Z tym ekonomizerem to normalka. Nawet w mojej e-60 jest tak,kiedy wrzucam luz i dojezdzam do skrzyzowania-w koncowej fazie zatrzymywania ekonomizer wedruje na grubo ponad 10l. Po chwili jednak wraca na odpowiednie miejsce dla pracy na biegu jalowym czyli 1,5l. Temat byl juz walkowany, wstarczy poszukac.Pozdrowionka.
Opublikowano
co do zapachu paliwa: sprawdz przewody - tam wlasnie wychodza (jesli na "oko" nic nie widac, to podloz pod auto np. worek papierowy (szary) - jesli cieknie zostanie na nim sucha plama

Ekonomizer - opisz dokladnie bo nie wiem o co kaman... Po wrzuceniu na luz ogolnie wskazowka ekonomizera dopiero po krotkiej chwili wraca na swoje miejsce

Tak.Dojeżdżając do skrzyżowania,wrzucam na luz,lub wysprzęglam i wskazówka od ekonomizera leci do 10 l i wraca do zera.Dziwi mnie to,bo do momentu gdy wymieniłem 5 wtrysk,było wszystko OK!