Skocz do zawartości

nie pokazuje przebiegu pomocyyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie moje bmw 2.0 24v e34 94r zamiast przebiegu wyświetla się "ppppppp" a dzienny licznik zeruje się za każdym razem gdy zgasze silnik, gdzie zacząć szukać przyczyny, i jeszcze jedno pytanko czy sprzęgiełko sprężarki klimy jest częścią wymienną czy muszę zmienić całą pompę
Opublikowano

Czytałem kiedyś temat dotyczący wymiany akumutorków w zegarach... Może to to???

Odnośnie sprężarki klimy określ dokładnie co się dzieje: czy dochodzi prąd do sprzęgła elektromagnetycznego, czy "cyka" elektromagnes? W sprężarce jest wymóg aby szczelina pomiędzy kołem, które się na stałe obraca, a tarczką połączoną z wałem sprężarki, która jest przyciągana przez elektromagnes jak wciskasz guzik klimy była nie z duża, rzędu bodajże 0,2-0,3 mm, a koło i tarczka idealnie równoległe. Z czasem tarczka może się wytrzeć, co powoduje zwiększenie szczeliny i brak działania sprężarki. Ja po zakupie przechodziłem przez przywracanie sprawności klimy i okazało się, że prąd dochodzi, elektromagnes "cyka", a tarczki nie przyciągało... Był skrzywiony wałek sprężarki, a tym samym nie było równoległości płaszczyzn i koła, przez co sprężarka nie załączała się... Mam już "nową", tj. używaną za 300 PLN, zresztą w idealnym stanie...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Jeśli chodzi o kasowanie licznika dziennego to na bank masz padnięte akumulatorki w zegarach. Nie zapamiętuje też tym samym inspekcji, zmiany języka w kompie. Pozdrawiam
Opublikowano
Typowe aku były w starych zegarach. U Ciebie jest pamięć EPROM i nie wiele mozna tam ingerować. Sprawdz moze tylko masz jakieś zimne luty. Jeśłi nie to raczej tylko wymiana Cię czeka Ewentualnie poszukaj są magicy co to niby naprawiają ale nie wiem jak to sie przekłada w póżniejszej żywotności pracy.