Skocz do zawartości

Dławienie przy wcisnieciu gazu, wieszajace obroty. (520)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moj problem jest nastepujacy: bez zadnych wczesniejszych objawow samochod w czasie jazdy stracil moc, bo wcisnieciu gazu przydusil sie i zgasl. Poczatkowo nie chial zapalic, kiedy juz sie to udalo i kontynuowalem jazde auto kompletnie nie mialo mocy i nie pozwalalo znacznie przekroczyc 2000 obrotow bo zaczynalo sie dlawic. Na wolnych obrotach na postoju kopcilo lekko siwym dymem. Kiedy dojechalem do celu i po paru godz odpalilem samochod problem jakby zniknal jednak po nacisnieciu i puszczeniu gazu wieszal sie na jakis czas na 1500 obr. Postawilismy na przeplywomierz wiec mam w planie go wymiec, tyle tylko ze samochod nagle sam z siebie wrocil do normy, dzis juz tylko dlawi sie lekko przy mocniajszym wcisnieciu gazu. Zauwazylem tez niski poziom pynu w chlodnicy i dolalm ok 1,5 litra, jednak nie wiem od jak dawna istnial ubytek. Czy problemem moze byc uszczelka pod glowica, moze jakies inne pomysly? Prosze o pomoc.
Opublikowano
Przejezdzilem kolejny dzien, plynu po dolaniu od wczoraj nie ubywa, wiec moze poprostu wyparowywal od dawna, jednak wciaz mala dziura w obrotach przy naglym wcisnieciu gazu i swiadomosc ze w pewnej chwli znow moze nagle stracic moc, zakopcic i zgasnac. Czy nikt nie ma zadnego pomyslu?
Opublikowano
mam podobny problem zawiesza sie czasem na 1500rpm dusi sie przy gwaltownym wcisnieciu gazu spadek mocy.... wiec jak znalazles lekarstwo to napisz... ps. i tez mi sie niedawno zagotowala z braku wody ostygla dolalem wody i jest ok zadnych wyciekow i uszczelka pod glowica cala na 100%
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Polecam wizytę na komputerze bo przyczyn może być kilka a strzelanie w ciemno może się okazać kosztowne.

Jednak dodam , że komp wszystkiego nie powie a czasem może nie doświadczonego diagnostę wprowadzić w błąd.

Ale i tak bym zaczął od wizyty na kompie u dobrego diagnosty.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!