Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów, szukalem na forum ale nie potrafie znalesc. Niedawno kupilem e39 i dostalem tylko jeden kluczyk:( zalozylem alarm i zabezpieczenie takze o auto jestem spokojny jednak niepokoi mnie sprawa kluczyka..mam tylko jedna szt co oznacza ze jak go zgubie to mam problem. Czy ktos moze poradzic czy mozna zaprogramowac (dorobic) drugi taki klucz i ile to kosztuje?? Z moimch informacji wynika ze dorobic klucz z immobilaizerem moze tylko serwis BMW koszt bagatela 1000PLN!!:((
Opublikowano
słabo szukałeś - było co najmniej kilka tematów. Jeden tel. do ASO od razu pomniejszy te 1000 zł, a telefony w parę innych miejsc być może też pomogą
PawełH
Opublikowano
tak jak pisał kolega : ASO rozwiążę Twój problem
Opublikowano
I nie tylko ASO - każdy szanujący się zakład, który dorabia klucze dorobi też klucz do Twojej E39. Cena zbliżona do tej z ASO - ok. 600-700 PLN.

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Dwie opcje w ASO w Poznaniu:

-kluczyk serwisowy(tylko immobilizer)300-350zł

-kluczyk pilot(immobilizer) 650zł

Więc jako awaryjny pierwsza opcja daje radę. Ale ;] ASO za zakodowanie kluczyka żeby centralny otwierał 280zł ;] ale to można samemu, jednak pan z serwisu powiedział że nie można kupić kluczyka i go samemu kodować ;] że kierownik zmiany może nie zgodzić się na sprzedaż. No i w ramach tych 280 zł jeszcze z pamięci skasują poprzednie kluczyki aby nikt nimi autka tobie nie otworzył.

Za parę tygodni jadę tam zamówić kluczyk serwisowy i negocjować że sam sobie go zakoduje ;].

Potrzebne dokumenty to: dow osobisty i dowód rejestracyjny(twardy). Pozdrawiam

Opublikowano
niedawno przerabiałem ten temat w ASO Olszowiec w Poznaniu dorobili mi serwisowy 200zł a gdybym chciał zwykły z pilotem tio 650zł. Zwykła serwisówka nie wymaga żadnego programowania wkładasz i jedziesz, tyle że nie działa pilot i nie otworzysz nim bagażnika...
Opublikowano
Mysle ze bardzo ciekawą opcja jest wykasowanie sterego immobilaizera i zakodowanie nowego, w takim wypadku jak mam jeden klucz nikt kto ma pozostale 2 nie zapali samochodu.. ciekawe ile kosztuje takie rozwiazanie? jutro bede w serwisie BMW to zapytam
Opublikowano

bylem w ASO i ceny sa nastepujace:

dorobienie kluczyka z pilotem 450zl

dorobienie kluczyka serwisowego 150zl

w obu sytuacjach trzeba byc osobiscie wszyscy wlasciciele samochodu jacy sa w dowodzie, czas oczekiwania ok 10dni roboczych