Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

chce zakupic teraz opony na tyl i zastanawiam sie nad tymi z tej aukcji

http://www.allegro.pl/item402014669_245_40r17_hankook_ventus_v12evo_245_40_17_tuning.html

co o nich sadzicie? mial ktos z was takie?

czy moze lepiej wybrac :

goodyear f1 gsd3 za 450zl/szt

lub

toyo t1r za 460zl/szt

pozdrawiam

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano
:nienie: :nienie: chińskie shit, porównujesz do F1 i Toyo i pytasz się co wybrać :shock: , przedewszystkim wybieraj opone o asymetrycznym bierzniku , żadna jodełka, sosenka czy inny świerk, produceńci odchodzą już od tych opon bo po prostu się nie sprawdziły a na dodatek są głośne
Opublikowano
:nienie: :nienie: chińskie shit, porównujesz do F1 i Toyo i pytasz się co wybrać :shock: , przedewszystkim wybieraj opone o asymetrycznym bierzniku , żadna jodełka, sosenka czy inny świerk, produceńci odchodzą już od tych opon bo po prostu się nie sprawdziły a na dodatek są głośne

kolego,zanim cos napiszesz to sie upewnij.od kiedy to hankook jest chinska firma?

pozatym nie sugeruj sie nazwa, poniewaz ta opona nie jest wcale zla,o czym swiadcza przeprowadzone na niej testy.

pozatym opona f1 o ktorej mowa to jest wlasnie jodelka :twisted2:

Opublikowano

nie chińskie tylko koreańskie to raz ,a dwa to chyba shitu nie widziałeś,to praktycznie Hankook czyli dobra marka.Shitem możesz nazwać Ling-Long ,Wanli itp...Hankooka model Evo-s użytkowałem w rozmiarze 235/35/19 i jedyny minus jaki dostrzegłem to taki ,że trochę szybko się zużywały,ale to nie reguła i opona o której mowa to też co innego.

Opublikowano

kolego,zanim cos napiszesz to sie upewnij.od kiedy to hankook jest chinska firma?

pozatym nie sugeruj sie nazwa, poniewaz ta opona nie jest wcale zla,o czym swiadcza przeprowadzone na niej testy.

pozatym opona f1 o ktorej mowa to jest wlasnie jodelka :twisted2:

:mad2: :duh: to że jodełka, świerk czy sosna to ja wiem, ale z tych zaproponowanych F1 jest najlepsza, moje stwierdzenie tak jak widzisz jest po przecinku i dotyczy wogol\óe opon o w/w bierzniku

Opublikowano

Ty, dentysta, nie gadaj bzdur.

Hankooki to naprawde niezle opony, o rewelacyjnym stosunku jakosci do ceny. Za to Toyo to wynalazki jezdzone tylko przez dresikow z filmu "Szybcy i wsciekli" oraz takich, ktorzy chca ich nasladowac :lol:

Poza tym, wypada wiedziec, ze pisze sie "bieznik" a nie "bierznik" :mrgreen:

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

dodam jeszcze ze ja uzytkuje jodelke goodyeara na codzien,i nastepne opony beda mialy taki sam bieznik.nie mam problemow i" nie wydaje mie sie" zeby byly glosne.

ortografii nigdy sie nie czepiam,bo sam nie mam polskiego menu,ale to co niektorzy pisza tu na tym forum, to po prostu zgroza.

a o toyo sponsoruje kazde palenie gumy, jakie gdziekolwiek widzialem, wiec jak dla mnie, to nadaje sie tylko do tego.

Opublikowano

a o toyo sponsoruje kazde palenie gumy, jakie gdziekolwiek widzialem, wiec jak dla mnie, to nadaje sie tylko do tego.

Dokladnie :lol:

Juz to pisalem na tym forum-porzadne opony to robi Bridgestone, Continental, Pirelli, GY itp. Opony Toyo sa jak cie moge jezeli chodzi o jazde na suchym - a na mokrym to pewnie Debice czy inne Stomile sa lepsze :mrgreen:

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

widze dyskusja sie rozwinela

to co wybierac goodyear f1 gsd3 za 450zl/szt

czy te

hankook_ventus za 410zl/szt

ewentualnie znalazlem jeszcze cos takiego ROADSTONE NEXEN N3000 na tej aukcji http://allegro.pl/item412716836_nowe_sportowe_245_40r17_roadstone_nexen_n3000_hit.html

pozdrawiam i zapraszam do dalszej dyskusji

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

Opublikowano
moje zdanie nie bedzie obiektywne,ale bierz goodyeary :mrgreen: ,nie wiem czy maja trend spadkowy i sie od nich odchodzi,ale na moim osiedlu widze sporo fajnych aut z tymi oponkami.rzucaja sie w oczy :mrgreen:
Opublikowano

no tak tez zrobilem zamowilem sobie te F1

a wszystkim dziekuje za dyskusje

pozdrawiam

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

Opublikowano

A co złego miałoby być na "choinkach".

Kiedyś jeździłem na asymetrykach, obecnie od kilku lat na oponach kierunkowych.

co do warunków jazdy opony kierunkowe osobiście uważam za lepsze.

A co do wyboru opon, to jak Cie stać na porządne gumy i takowe chcesz zamontować w aucie, to sobie nie żałuj. Będziesz zadowolony i kółka lepiej będą wyglądały, tylko aby jakaś menda Ci ich nie próbowała pozciągać z auta.