Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukałem ale nie znalazłem. Posiadam od niedawna bmw 318 kombi 2001r od przed wczoraj przy hamowaniu ale nie każdym dopiero mi sie tak dwa razy zrobilo coś mi trze w tylnik kole. I teraz moje pytanie czy w tych autach z tylu tez sa czujniki kolckow bo jak tam patrzalem to byly juz dos cienki ale nic nie swieci na desce

dzieki pozdrawiam

Opublikowano

Jak podniesiesz samochód na podnośniku to zobaczysz nad tylnym prawym wachaczem taki czarny kabelek przypinany złączkami w kilku miejscach do wachacza. Idzie od jarzma zacisku hamulcowego a wtyczka jest pod prawymi tylnymi dzwiami. Czasami może być nie wpięty któryś koniec. Albo przy skończonych klockach potrafi ptzytopić się końcówka - ja tak miałem. A kabelek jest w komplecie z klockami.

Pozdrawiam.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano
Dzis do tego zajrzałem i faktycznie sa dwa czujniki tak jak koledzy napisali. ale jak sie okazuje z tylu mi zaczyna trzec w lewym kolku a tam niema czujnika patrzalem i jeden klocek jest juz praktycznie zero. hamulec raczej nie trzyma tloczek lekko wchodzi, dzieki za pomoc pozdrawiam i biore sie za wymiane