Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mowisz o wentylatorze od klimy czy wisku??

Wentylator od klimy zalacza sie jak masz zalaczona klime i jest wysoka temperatura ...

wisko chodzi caly czas.....

Opublikowano
Panowie ochłońcie on ma za zadanie wspomagać visco przecież czujnik od tego wentylatora jest w chłodnicy ,niezależnie czy klima działa .Prosty test przy wyłączonej klimie wypnijcie czujnik z chłddnicy i zewrzyjcie jego piny przekonacie się że zadziała .
Opublikowano
Panowie ochłońcie on ma za zadanie wspomagać visco przecież czujnik od tego wentylatora jest w chłodnicy ,niezależnie czy klima działa .Prosty test przy wyłączonej klimie wypnijcie czujnik z chłddnicy i zewrzyjcie jego piny przekonacie się że zadziała .

a ja i tak bym sie klucil.... oszukujesz wtedy czujnik... rownie dobrze mozna wypiac jedna kosc od czujnika cosnienia klime i podpiac pod mase i tez sie zalaczy.....

Fakt on wspomaga wisko ale przy zalaczonej klime i jakiejs tam temp silnika...

bez zalaczonej klimy on sie nie zalaczy.........

Prosty przyklad.. : nie mam klimy i wentylatora to co mi bedzie wspomagac wizko??

Opublikowano
Panowie miałem e-34 525i z m50 miała klimę i robiłem takie doświadczenia zwierałem piny w kostce przy wyłączonej klimie wierzcie mi że działał ,co do tego że nie masz klimy i pytasz co ma wspomagać visco odpowiem że chłodnica jest wtedy podwójna co zmniejsza przepływ powietrza a agregat dodatkowo obciąża silnik .Logiczne wtedy jest zastosowaanie wentylatora elektrycznego prawda?
Opublikowano

ztym sie zgodze ze chlodnie sa 2.... dlatego wentylator zalaza sie jak jest wysoka temperatura i pomaga shlodzic silnik...ale tylko jak jest zalaczona klima bo jak napisales jest wiekrze obciazenie na slinik....

.\p.s ja doswiadczen nie musialem robic..wszytsko wyszlo jak zakladalem sobie klime...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest DODATKOWY wentylator i działa wtedy gdy jest taka potrzeba czyli jest za ciepło.

Jeśli włączysz klimę to pracuje cały czas powoli.

A bez klimy włączy się jak temperatura wody w chłodnicy przekroczy 91st.

A przyspieszy jak przekroczy 104st.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!