Skocz do zawartości

Cieknie olej HELP już nie wiem skąd... !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tą bawarkę kupiłem ponad roczek temu 316 m43 1996. Po 3 m-cach zobaczyłem na polbruku plamy oleju pod silnikiem szybka decyzja mechanik i wymiana uszczelniacza za kołem rozruchu. Po tygodniu znów cieknie inny mechanik oryginalne uszczelniacze tym razem ten sam plus ten przy skrzyni biegów. Sucho troszkę dłużej tj. 2-3 m-ce ale potem znów mokro kolejny mechanik tym razem w Wawie (poprzedni Białystok) decyzja wymiana uszczelki pod filtrem oleju i spoko ale potem znów cieknie zbliżała się wymiana oleju więc mówię usunąć wyciek i zalać nową oliwką...z tego co się dowiedziałem podstawa filtra zasmarowana silikonem więc nie ma mowy żeby stamtąd ciekło mija miesiąc i teraz jest najgorzej po jeździe kapie jak po deszczu. Byłem u mechanika zasugerował że trzeba wymienić uszczelkę pod misą olejową co wy na to? Znacie jakiegoś dobrego fachowca od bawarek w Wawie i Białymstoku? Za wszelkie info będę niezmiernie wdzięczny bo za 8 dni mam przegląd i tak na pewno mi nie podbiją !!!! HELP!
Opublikowano
Rozwalają mnie Ci mechanicy... To się myje silnik karcherem oraz specjalnym środkiem i wykrywa skąd cieknie, nic trudnego. Tylko debil wymienia po kolei na ślepo...