Skocz do zawartości

rozne rodzaje kabli wysokiego napiecia ????? m30b30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie lipa jak nic kupilem kable kopulke i palec i stala sie straszliwa rzecz

kopulka i palec idelanie pasuja natomiast kable ,,szok ..

nie dosc ze na 6 cylindzrze nie ma czujnika ktorego widac na foto pozniej brakuje condoma na cewke i jeszce srednica odtworu na swiece jest inna u mnie w oryginale sa wezsze i maja takie druciki ktore podczas wsuwania w swiece wydaja specyficzny dzwiek a w tych co dostalem lipa dziura taka ze swieca lata ,,,

sa rzeczywiscie 2 rodzaje ??

sa dostepne caly czas te z rysunku na dole ??

help :(

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images32.fotosik.pl/337/dceff5a2db7bd249.jpg

,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano

kto jest producentem tych kabli? ile zaplaciles?

czujnik mozna przelozyc i da sie znalezc w necie info jak to zrobic, brak "kondonika" w tym magocznym przypadku moze akurat nie zrobi duzej zmiany a kable ktore masz moga byc pod inne łby swiec - nie mam pojecia dlaczego?

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano

ja nie bede nic przekladal chce oryginalnie takie jak maja byc brak kondona to problem bo pol cewki jest na wierzcu lacznie z kablmi ktore ja zasiala nie moze tak byc

pytanie czy mozna dostac nowe takie jak te na dole ??

Opublikowano
pojedz do aso bmw,

i napewno dadza ci orginalne za odpowiednia kwote

wypowiedz bez sensu ...

te nie pasuja pytam czy sa dostepne takie jak powinny byc ??

czy moze zaprzestano ich produkowania itp ??

Opublikowano
kto jest producentem tych kabli? ile zaplaciles?

czujnik mozna przelozyc i da sie znalezc w necie info jak to zrobic, brak "kondonika" w tym magocznym przypadku moze akurat nie zrobi duzej zmiany a kable ktore masz moga byc pod inne łby swiec - nie mam pojecia dlaczego?

gdzie widziales cos o tym przekladaniu tego czujnika ??

Opublikowano

Kupiłem kable WN NGK. 6-ty przewód jest rozłączany specjalnie, aby można było przełożyć czujnik.

Wniosek: kupiłeś złe (za tanie) kable. Ja dałem 380 zeta i były OK.

pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
ale jak przelozyc czujnik skoro on jest w tych ktore mam zalany guma na stale przeba by go przelutowac jakos ...
Opublikowano
pojedz do aso bmw,

widze ze nie ktorzy nie rozumieja skrotow myslowych, pojedz do serwisu bmw i powiedz ze chciales kupic komplet przewodow zaplonowych do bmw e32 silnik m30b30 i wtedy dostaniesz orginal tak jak chciales tylko nie bedzie to maly wydatek, rozumiesz???

e38 m62
Opublikowano
ale jak przelozyc czujnik skoro on jest w tych ktore mam zalany guma na stale przeba by go przelutowac jakos ...

Napisałem ! Szósty przewód jest rozłączany, więc czujnik po prostu się przekłada przez rozłączenie. Nic nie trzeba lutować.

pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
pojedz do aso bmw,

widze ze nie ktorzy nie rozumieja skrotow myslowych, pojedz do serwisu bmw i powiedz ze chciales kupic komplet przewodow zaplonowych do bmw e32 silnik m30b30 i wtedy dostaniesz orginal tak jak chciales tylko nie bedzie to maly wydatek, rozumiesz???

doskonale rozumiem ,, ale wypowiedz byla bez sensu bo doskonale wiem ze w aso dostane takie kable ,,, takie wypowiedzi nic nie wnosza do watku poza strata czasu na odpisywanie na nie ...

Opublikowano

Napisałem ! Szósty przewód jest rozłączany, więc czujnik po prostu się przekłada przez rozłączenie. Nic nie trzeba lutować.

pozdrawiam

Mariusz

[BAD] jest rozlaczany :) wcale nie jest rozlaczany ,,, :) nawet na tym foto widac ze ten czujnik jest zalany na stale ,,, chyba ze kupisz sam czujnik drugi i kable te co ty wtedy se mozesz wpiac w tych co ja mam teraz nie wiem jakiej firmy czujni jest na stale

Opublikowano

Kolego kup sobie BERU, BREMI... Bosch nie będziesz miał takich problemów oryginalnie są z czujnikiem. Dla mnie wkładanie starego czujnika jest bez sensu więc jeśli NGK to do tego nowy czujnik i cena zrobi się większa.

Nie wiem co to za kable kupiłeś ale syf po całości to musi być, nawet Facet/EPS czy Delco robi je z czujnikiem.