Skocz do zawartości

Sprężyny obniżające

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie spreżyn obniżających do e36 1.8, a mianowicie zakupiłem ostatnio felgi 225/45 17 i chciałbym obniżyć delikatnie przód, bo jak wiadomo seryjny jest trochę wysoki, no i zastanawiam się nad -30 albo nad -40mm. Może ktoś doradzić? Nie chciałbym, żeby był zbyt nisko...

Pzdr

Opublikowano
Ja Ci podpowiem tyle, że przy sprężynach obiżających bardziej niż 40 mm powinno się stosować amortyzatory o skróconym skoku.
Opublikowano
  • Autor
Czyli generalnie w grę wchodzą jedynie -30mm ??
Opublikowano
na seryjnych amortyzatorach mozesz maksymalnie mozesz obnizyc -40 mm, jesli bys chcial obnizyc -50 lub - 60 mm to wtedy nalezy stosowac amortyzatory o skroconym skoku.

Bardzo Mądry Wybór :)

-OO=[][]=OO-

Nie sztuka zabić muche przednią szybą :)

Sztuka zrobić to boczną :D

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie za podpowiedzi.

Może ktoś miał podobną sytuację jak ja i obniżał zawiechę o 30 lub 40mm ??

Opublikowano
Z tego co wiem, to jak załozysz -40 to koło bedziesz mial na równo z błotnikiem i tak jak mowil kolega, do -40 jeszcze moga byc normalne amorki powyzej -40 juz sportowe, pozdawiam ;)
Opublikowano
Ja mam 16 cali i profil 50. Mam obniżenie 40/40.stoi równo. Jak obniżesz tylko przód to auto może wyglądać jak polonez po naginanych resorach. Ja bym polecił 40/20 albo 40/30. Ale bardziej to pierwsze bo to wkońcu 17 cali i powinieneś być zadowolony. Moja wisi 10cm nad ziemia mieżąc przy progu przy przednim kole i p tylnym kole próg jest 13cm nad ziemią. Popieram to co mówią chłopaki ponad 40 to jóż sportowe amorki.
Opublikowano
ja mialem -40-30 i bylo elegancko w miare komfortowo i ladnie wygladalo polecam rowniez - 40 - 30 e 36 musi miec wyzej dupe niz przod i musi byc widoczny klin wtedy jest caly efekt
brak
Opublikowano
  • Autor

Jeśli ktoś ma zdjęcia pokazujące jak wygląda auto na konkretnych sprężynach to prosiłbym o wstawianie.

Pzdr

Opublikowano
  • Autor
Panowie, a jeżeli obniżę 40/20 to przy kapciu 225/45, nie będzie mi obcierało o nadkola ??